Új laptop árak 2023 – Segítünk választani

Új laptop árak 2023

Bár az inflációnak köszönhetően nem lettek olcsóbbak az árak a boltokban, annyira drasztikusan nem szállt el a laptop piac, ugyanis még mindig megtalálhatja bárki igényeinek és pénztárcájának mérten a legjobb notebookot. De hogyan is alakulnak az árak a notebook.hu webáruházában? Kapható már notebook 125.000 Ft-tól és határ a csillagos ég, vagyis a cikk írásának pillanatában 2.365.900 Ft

Olcsó laptop árak

Mint azt már említettem aki olcsó laptopot szeretne, már 125.000 Ft-tól kezdheti a válogatást. De mire jó, mire elég egy ennyire olcsó notebook? Az olcsóbb notebookokra általában jellemző, hogy processzor tekintetében Intel Celeron vagy Intel Core i3 processzort rejt, ha pedig AMD-ről beszélünk, akkor AMD Ryzen 3-at. Pár tízezer Ft-tal ha emelkedik az ár, akkor AMD Athlon Silver vagy AMR Ryzen 5 is kerülhet bele, míg az i5-ös Intel olyan 180.000 Ft környékétől lép be a képbe.

A legolcsóbb laptopokban többnyire 256GB SSD és 4GB DDR4 memóriát találunk 2400MHz és 3200MHz-es működési frekvenciával. Kijelzőből pedig egyszerű TN LCD-től akár IPS LCD-ig is eljuthatunk, felbontás terén pedig FullHD amivel találkozunk, átlagos 60Hz képfrissítéssel. Grafikus vezérlőből pedig minden esetben egy alap integrált grafikus vezérlőt kapunk.

Ezek a notebookok tökéletesek gyerekeknek, időseknek, otthoni böngészésre, filmezésre, egyszerűbb irodai feladatokra, irodai programok futtatására. Írtunk is egy cikket a 3 legjobb olcsó laptopról.

Notebook akciók

A notebook.hu webáruházában dúskálhatsz a folyamatos akciókban. Rengeteg pirossal feltűntetett akciós ár van, amikor több 10.000 Ft-tal de sok esetben akár több, mint 100.000 Ft-tal is olcsóbban elcsíphetsz egy-egy notebookot. És akkor még ott a részletfizetési lehetőség is a legtöbb esetben, amikor egy akciós notebookot akár részletre is megvehetsz. Na de nézz szét a notebook.hu oldalon.

Gamer laptop árak

Az olcsó laptop árak után vágjunk is bele a kicsit borsosabb, gamer laptop kategóriába. Persze nem kell egyből arra gondolni, hogy itt fél millió alatt nem is lehet álmodozni, mert de bizony lehet. Mire van szükség ahhoz, hogy egy notebookot gamer notebooknak kiálthassunk ki? Egy értelmesebb videóvezérlőre, amihez már szinte természetes, hogy társul legalább 8GB memória és egy minimum középkategóriás processzor. Már pedig ha szemfülesek vagyunk, a gamer notebook belépőszintje, amiről írtam, már akár 300.000 Ft alatt is elcsíphető, de mindenképp ebben az árszegmensben kereshető. Ennyiért kaphatunk GTX 1650, RTX 2050 vagy akár RTX 3050 videókártyával szerelt, belépőszintű gamer notebookot. Persze nem mondom, hogy ezen minden hasítani fog penge grafikával, viszont minden el fog indulni, ha gondosan beállítjuk a videóbeállításokat az adott játékokban. RTX 3060-al szerelt gamer notebookot 400.000 Ft-tól felfelé keressünk, RTX 4060-at 550.000 Ft fölött, viszont egy RTX 4070-hez már vastag pénztárca szükséges, mert 850.000 Ft-nál kezdődnek, az RTX 4080 1,5 milliós és RTX 4090 közel 2 milliós áráról meg ne is beszéljünk. Aki viszont megteheti, hogy ilyen gamer notebookot vásároljon, márpedig részletfizetéssel nem egy elérhetetlen álom, annak garantáltan a legbrutálisabb élményben lesz része.

ASUS laptop árak

Az ASUS az a gyártó, aki nagyon odafigyel arra, hogy a legszélesebb szegmenst fedje le, a piac minden vásárlójára gondol és készséggel ki is szolgálja őket. Legyen szó gyerekekről, felnőttekről, idősekről, kismamákról, irodai munkásokról, grafikusokról, programozókról, hardcore gamerekről. Ráadásul az ASUS mindig is érdekes innovációkat mutatott be a notebook gyártás területén, mint például a touchpad-be integrált numerikusok LED világítással való megoldása, vagy komplett kijelző integrálásával, sőt akár másodlagos kijelző használatával. Nem hiába a notebook.hu kínálatának legolcsóbb és legdrágább notebookja is az ASUS neve alatt jelenik meg. Akik ASUS notebookot választanak, biztos, hogy nem lőnek mellé.

Dell laptop árak

A Dell notebookok mindig is jó hírnévvel rendelkeztek, megbízható és minőségi termékeiknek köszönhetően. Különböző felhasználási igényeket próbál kiszolgálni az egész notebook piacra koncentráltan. Tartós és hosszútávra tervezett termékekkel rendelkeznek. Leginkább az irodai és üzleti világra fókuszál, de termékpalettájában megtalálhatók a gamer notebookok is. Ennek megfelelően a Dell notebookok ára 200.000 Ft-tól egészen 1 millió Ft környékéig terjednek.

HP laptop árak

A HP Notebookok nagy hírnévvel rendelkeznek, lévén a HP (Hewlett-Packard) elég régóta markáns jelenléttel rendelkezik a számítógépiparban, ha már csak a nyomtatókra gondolunk is, de laptop fronton ugyanúgy. Notebookjaira a minőség és megbízhatóság volt mindig is jellemző, ahogy a hosszútávú használatot is ezzel támogatták és kiváló szervízszolgáltatásukkal. A HP notebookok dizájnjukkal mindig is kiemelkedtek a tömegből. Áruk nem a legolcsóbb éppen ennek a minőségi vonalnak köszönhetően. Széles palettát fednek le a felhasználók igényeit figyelembe véve, árban pedig 160.000 Ft-tól egészen 600.000 Ft-ig terjed, de van egy nagy kivétel is, az ütős HP ZBook Fury 16 G9, ami 1,2 millió Ft.

Lenovo laptop árak

A Lenovo notebookok egyértelműen a céges szegmens elöljárói voltak annakidején, de már az átlag felhasználókra is gondolva akár 140.000 Ft környékén is magunkévá tehetünk egy notebookot, amit a Lenovo logó fémjelez. Természetesen náluk is széles a paletta az otthoni-irodai-alkotói-gamer érát is érintve, így a legdrágább notebookjuk bizony 2,4 millió Ft-ot súrolja alulról, ezzel az ASUS legdrágább notebookjával együtt egyike a legfelsőbb árszegmensbe eső laptopnak, melyet a notebook.hu-n megtalálsz.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség az felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.