Kezdőlap / Cikkek / Új családtagunk: a robotkutya!

Új családtagunk: a robotkutya!


Távolinak tűnhet ugyan, azonban a tudomány fejlődésével a robotika szépen lassan begyűrűzik az átlagemberek háztartásaiba. A nyolc nyelven beszélő, mindent tudó kávéfőzőn, a porszívón és okos hűtőn túllépve pedig már csak egy dolog maradt, méghozzá az ember legjobb barátja, a kutya robotizálása. Nem olyan régiben röppentek fel azok a hírek, hogy az első robotkutyák már el is készültek, sőt mondhatni gazdira is találtak.

Szürreális élmény belegondolni, hogy egy tisztán fémből készült állattal töltené le valaki a mindennapjait azonban a képeket, videókat elnézve a robotkutya és ember szimbiózisa nem is olyan földtől elrugaszkodott dolog, mint ahogy arra számítani lehetne.

Egy a világhálóra felkerült videóban azonban még ennél is tovább mentek a készítők! Letesztelték, hogy hogyan reagálnak a robotkutyára „élő” társaik. Az alig 10 perces felvétel során két különböző helyzetben tették próbára a robot és élő, lélegző kutyusok kapcsolatát. Az egyik során egy teljesen semleges környezetben mutatták be őket egymásnak, míg a másik tesztben az egyik szerkesztő és kutyája „fogadta be” a kis szerkezetet és több, mint 10 napig éltek vele a mindennapjait. Az eredményeket elnézve pedig talán nem is működne olyan rosszul egy ilyen, minden tekintetben vegyes kis család.

Comments

Kapcsolat Tarcsi Szilvia

Talán ez is érdekel

Nincs szükséged új notebookra!… vagy mégis?

Kíváncsi vagy, hogy szükséged van-e notebookra? Esetleg a régit érdemes lenne-e lecserélned? Ezekre a kérdésekre …