Kezdőlap / Cikkek / Tudj meg mindent az akciókamerákról!

Tudj meg mindent az akciókamerákról!


Az Social Media világában elengedhetetlenné vált, hogy a kameránk/fényképezőgépünk ugyanolyan alapvető kelléke legyen a családi nyaralásoknak, összejöveteleknek, kirándulásoknak, mint a zsebkendő. Lévén, hogy megismételhetetlen alkalmakról beszélünk, kiemelkedően fontos, hogy a legjobb minőségben kerüljenek fel a világhálóra.

Így nem csoda, hogy az akció-és sportkamerák egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert! Azoknak, akik esetleg még újak ezen a területen, eláruljuk, hogy az akciókamerák sokkal kompaktabbak az átlagosnál, így például könnyű őket sisakra, ruhára rögzíteni. Megbízható társ extrémsportok és még extrémebb időjárási körülmények között is.

Azonban itt sem mindegy, milyen kamerát választunk. Érdemes átgondolni, hogy mire és milyen gyakran használnánk, ár-érték arányban mi a legoptimálisabb. Hiszen egy profi sportkamera olyan speciális beállításokat ígér magasabb árkategóriában, amire nincs szükség, egy családi ünnepi felvételnél, így erre a célra ajánlott könnyebben kezelhető, olcsóbb kamerát venni.

Talán legfontosabb szempont, hogy a kamera strapabíró legyen. Tájékozódjunk róla, mennyire vízálló, törésálló, („gyerek-álló”), mekkora az akkumulátor üzemideje, csatlakozik-e wi-fi-re. Ha minden elvárásunknak megfelel, biztosan nem fog csalódást okozni a készülék. 

Végül, de nem utolsó sorban célszerű kitérni a kamera felbontására. Az akciókamerák éppúgy képesek 4k-s és 2k-s felvételeket készíteni, mint HD vagy FullHD felbontásúakat (habár utóbbiak már kezdenek kimenni a divatból, a 8k megkezdte térhódítását). Ezek telefonon, laptopon és TV-n is fantasztikusan néznek ki, így a lenyűgöző Social Media élmény biztosított.

Kedvet kaptál akciókamera vásárláshoz? Nézz szét webshopunkban ide kattintva!

Comments

Kapcsolat Tarcsi Szilvia

Talán ez is érdekel

Top 5 Gamer ajándék

A születésnap, névnap vagy akár karácsony közeledtével felmerül a kérdés, mit vegyünk egy vérbeli gamernek …