Kezdőlap / Cikkek / TOP5 Furcsa okos eszköz otthonra | Ezt most tényleg?

TOP5 Furcsa okos eszköz otthonra | Ezt most tényleg?

„Okos otthon” – egy különleges kifejezés arra, hogy otthonunkat/életterünket a lehető legkényelmesebbé téve, technikai kütyükkel turbózzuk fel. Az okosításnak van azonban egy kissé bizarr oldala is, amikor olyan dolgok elé tesszük a „smart” jelzőt, amihez talán nem kellett volna.

  1. Okos villa – „Ne egyél már olyan gyorsan”

Rögtön egy olyan eszközzel kezdem a rangsort, amire nem igazán számítottam, hogy rátalálok az „okos”-listában. A HAPIfork elemzi egy alkalmazás segítségével, hogy milyen gyorsan eszünk és, ha túlságosan kapkodunk, akkor jelez nekünk. Több cikk is született már arról, hogy mennyivel egészségesebb lassan enni, mint kapkodva, az ételt alig megrágva elsietni az étkezést… nos, az okosvilla majd megakadályozza. Mondjuk, csak szólni tud, feladatát nem tagadja meg… kellene egy olyan 2.0-ás verzió, ami túlzott tempónál ledobja magáról az ételt, hogy jobban figyelj.

  1. Okos tojástartó – Nem, nem vicc…

Az Okos Tojástartó egy speciális, internetkapcsolattal rendelkező tojástartó, amely természetesen egy dedikált appal működtethető. Hogy ez mire alkalmas? Az alkalmazást használva tökéletes pontossággal határozhatjuk meg, a hűtőnkben rejlő tojások mennyiségét és állapotát. Pontosan, a tojástartóba rejtett LED-nek hála azt is megnézhetjük, hogy melyik a legöregebb tojásunk. Oké…

  1. Okos boradagoló – A sommelier aprót nem kér, csak áramot.

Az előzőkhöz képest nem tűnik annyira elborult ötletnek az okos „borosüveg”. A lényege, hogy egy kávéfőző szerű szerkezetbe betesszük a 2.5 literes kiadásokban kapható boros pakkot, amit ő a megfelelő hőmérsékleten tart és felügyeli, hogy mennyire van teli a tartálya. A leírás alapján akár több féle bort is tárolhatunk benne és az applikációval választhatjuk ki, hogy melyikből szeretnénk fogyasztani. A megoldás egyfajta házi sör borcsapnak tűnik, a legnagyobb bevételt pedig nem is az eszköz, hanem a különböző borpakkok árusítása jelentheti majd. Kontrollmonitorként vajon működik majd, hogy tudjuk, adott alkalommal mennyit nyakaltunk be?

  1. Kutyamikrofon – A kutyus okos, na és a gazdi?

A figyelmes gazdi igyekszik mindent megtenni azért, hogy a kis kedvence a lehető legtöbbet kaphassa meg tőle. Felvételek sokasága árulkodik arról, hogy a kutyusok, magukra hagyva, magányosan mennyire rosszul érzik magukat otthon. Na, erre találtak megoldást a Furbo készítői: egy kis mikrofonnak hála kommunikálhatunk szegény Fifivel, aki otthon unatkozik. Összetettebb feladatokra nem alkalmas, csak kameraként és kommunikációs eszközként működik, így labdát nem dobálhatunk a jószággal… max egy kicsit összezavarhatjuk, hogy ki zárta egy műanyag dobozba a gazdit.

  1. Okos fogkefe – A szájhigiénia Ferrarija

A különböző levelek rágcsálásától, át az eldobható fogkeféken, eljutottunk odáig, hogy már a fogkefénk is intelligens lehet. Az egyik legextrémebb példa az Onvi Prophix, ami nem csak monitorozza a fogmosásunkat és figyelmeztet arra, hogy bizonyos területet nem mostunk át rendesen, hanem még KÉPEKET is készíthetünk vele a beépített kamerájának hála. Ezt akár rögtön küldhetjük kedvenc fogorvosunknak, aki szabad idejében biztos nézegetné a lyukas bal hatosunkat.

Ti milyen „fura kütyüről” hallottatok? Sőt, képzeljetek el olyan cuccot, amit eddig még nem okosítottak és rendkívül furán nézne ki… ötletek?

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

Remaster és reboot | Újra, vagy elölről?

A játékpiacon végignézve tapasztalhatjuk a „Remastered”-trendet, azaz a régi címek elővételét és ráncfelvarrását, de emellett …

%d blogger ezt szereti: