Kezdőlap / Cikkek / TOP5 2018 végén érkező játékok

TOP5 2018 végén érkező játékok

Véget ért az uborkaszezon a játékpiacon, s az ősz érkeztével a legnagyobb játékfejlesztők és kiadók is aktivizálták magukat, hogy az iskolaidőszakban, vagy épp a melódömping szüneteiben megpihenhessünk a kijelzőink előtt, zseniális játékok társaságában.

Ebben a cikkben öt olyan címet sikerült összegyűjteni, amik mind-mind egy már létező IP-nek a folytatásai, legyen szó évenként megjelenő kiadásról (sportjátékok), vagy egy korábbi történet újabb fejezetéről, vagy rebootról. Platformtól függetlenül, ígéretes újdonságok érkeznek majd hűséges gépeinkre, szóval essünk is neki a listának

1 – Red Dead Redemption 2

Az egyik legjobban várt folytatás a Rockstar műhelyében készül. A „vadnyugati-GTA” első felvonása kasszát robbantott, díjakat zsebelt be és remegő kezekkel várják a PC-sek, hogy ne csak konzolra érkezzen meg a folytatása. A Red Dead Redemption 2 ismét a klasszikus cowboy kalapos, winchester puskás stílusra épít, ami ugyan teli van klisékkel, de ha valaki ezeket élettel és kreativitással tudja megtölteni, na az pont a Rockstar csapata. A western kaland rendkívül izgalmas és sokszínű világgal, izgalmas történettel és rengeteg pisztolypárbajjal kecsegtet…csak győzzük kivárni.

2 – Hitman 2 (2018)

Kopasz, van két ikonikus pisztolya, öltönyben jár és a tarkóját beolvassa egy BAR-kód-olvasó? Naná, hogy a kedvenc bérgyilkosunk 47-es jött el idén is a gépeinkre a Hitman 2-ben, hogy stílusos álcákban tegye el láb alól a szerencsétlen célpontokat. A nemrégiben újraindított széria második kiadása a „mégnagyobb-mégtöbb-mégjobb” triumvirátussal ígérte körbe a Hitman folytatását… mi meg már azon gondolkodunk, hogy a hullákat a kukába tegyük el, vagy a szekrénybe támasszuk be.

3 – Assassin’s Creed Odyssey

Az Odyssey után ismét egy kis pihenőre vonul az AC-széria, így bízunk benne, hogy ebbe az epizódba beletesz apait-anyait majd a Ubisoft. Az Originnel átvariált rendszerű Assassin’s Creed egy méretes hullámvölgy után talált rá egy járandó útra, aminél felvetődik a kérdés, hogy meddig és hogyan érdemes folytatni, hogy ne kerüljenek ismét lejtőre, mint a Unity és a Syndycate idején. Lehet, hogy ezért kell majd a nagyobb szünet? Az ógörög térképen azért lesz mit tennünk addig is, hogy az asszaszin testvériség története tovább íródhasson rejtett pengékkel, csuklyákkal és szalmakazalokba való ugrálásokkal.

4 – Marvel’s Spider-Man

Pókcimboránk végre egy nagy volumenű játék főszereplője lehet. A New Yorkban lengedező Peter Parker gonosztevők sorát fogja taccsra tenni, de immár nem “rugdalózósként”, hanem egy fokkal érettebb, kicsit a Toby Magguire-féle Pókfilmek problémáival (karrier, család vs. hősködés) küzdő karaktert kapunk. Az év egyik legjobban várt címe a Marvel’s Spider-Man, hiszen szuperhősös játékokból ugyan akadt már sokféle (főleg verekedős…lásd. Injustice 2), de annyira komplex és látványos darab, mint Póki legújabb kalandja, még nem igazán.

5 – Shadow of the Tomb Raider

Az újragondolt Tomb Raider-sorozat a harmadik részéhez érkezett, amiben Croft kisasszonynak egy igen sötét hangulatúra sikerült, dél-amerikai misztikummal rendesen megpakolt esőerdőben kell megküzdenie a túlélésért. Az első résznek nagyon jót tett a nagygenerál, a folytatás javította a hibákat, a harmadik résszel pedig elérheti a maximumát a Tomb Raider-trilógia. A Shadow of the Tomb Raider Lara legsötétebb oldalát hozza elő, ahol kénytelen kihozni magából a legkegyetlenebb ragadozót… mi meg kénytelenek leszünk feltűzni sok-sok katonát a nyílhegyeink és macheténk végére… szegények.

Bónusz – folytatások tömkelege

Jön természetesen az éves háborúdömping, azaz a Call of Duty: Black Ops 4 és a Battlefield V párbaja, ahogyan a sportpályákon is megérkeznek az aktuális kiadások: FIFA 19, PES 2019, F1 2018, NBA 2K19, na meg a Madden és NHL is kap idei verziót. Ne felejtsük el megemlíteni a Darksiders 3-at, aminek első részeit nagyon szerette a nagy közönség és a folytatást is tűkön ülve várják. Az autóversenyek kedvelőinek az F1 mellé jön egy friss Forza Horizon 4, immáron angliai settinggel, a verekedős játékok kedvelői pedig a Soul Calibour 6-al élhetik ki magukat.

Folytatások tehát jönnek, s bízzunk benne, hogy nem csak a címet veszi át egy-egy játék az előző kiadástól, hanem érdemi újításokkal is érkezik majd. Mi egyet tudunk tenni: várni rájuk és játszani velük! A Playstation-ös játékkínálatunkért kattints IDE, ha pedig PC-re szeretnél egy új címet beszerezni, akkor IDE vezessen utad.

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

Otthoni Home Office munka – Mi kell hozzá?

Elérkezett a Home Office ideje, aki megteheti, az otthonról végzi a munkáját. Mire lesz szükségünk, …