Kezdőlap / Cikkek / TOP3+1 leghaszontalanabb okostelefonos alkalmazás

TOP3+1 leghaszontalanabb okostelefonos alkalmazás

Az okostelefon egy csoda. Egy összetett eszköz, ami egy könnyedén hordozható, személyi számító- és fényképezőgépként szolgál, emellett megtartotta alap tulajdonságát, azaz a telefonálás lehetőségét. Na, erre az eszközre telepíthetsz meglepően haszontalan dolgokat is…   

Rugaszkodjunk el olyan mondatoktól, mint a „Minek a számológép app a telóra, ha én nem használom?”, hiszen ebben a cikkben nem az alapvetően telepített, vagy nagy tömegek által használt appokról lesz szó (ergo a „Mi értelme az Instagramnak, szerintem az is haszontalan”-reakciót is kilőttük). Sokkal inkább olyan alkalmazásokat szeretnék bemutatni, ami telepítése után sem ad hozzá semmi „értelmes” funkciót az eszközünkhöz.

Portable Fan – Ventilátor app

Hihetetlen, de igaz. Letölthető egy olyan alkalmazás a telefonodra, ami megjelenít egy asztali ventillátort, aminek beállíthatod a színét és a hangját. Mivel nincs effektíve egy ventilátor a telefonodba szerelve, így hűteni nem fog… csak egy kis animált ventilátor fogja meríteni az akkudat. Ja, beállíthatod, hogy hány percig menjen… miért is ne?

Állat-tolmács appok – Azt hitted, hogy tudsz a kutyáddal beszélgetni?

Ezt egy korábbi videónkban be is mutattam. Az alkalmazás lényege, hogy bepötyögsz egy szöveget, amit a tolmács-program állati hangokká alakít. Elvileg. Gyakorlatilag a kutyád nem érti, hogy miért játszol le neki kutyaugatást a telefonodról. Ezek természetesen előre eltárolt állathangok, amiket véletlenszerűen tesz egymás mögé, vagy ismétel a program… és nem, visszafelé sem működik az app.

I’M RICH alkalmazások – Drágán semmit

A haszontalansági mutató elérte a non plus ultrát. Az I’m Rich alkalmazás lényegében egy fekete hátteret takar, amire fehér betűkkel az van írva, hogy „Gazdag vagy”. Igen… ez 128.000 forintba kerül. Az app több változatban, változó árakon is elérhető, így a gazdagabbak akár drágábban is megvehetik a javított kiadást! Nagyon hasonlít ehhez (de legalább ingyenes) a „Useless app”, aminek már a nevében is benne van, hogy „haszontalan alkalmazás”. Letöltöd és nem csinál semmit. Innováció!

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

5 számítógépes játék, amivel a mai napig érdemes játszani!

Manapság szinte minden nap találkozunk új, addig nem látott számítástechnikai fejlesztésekkel, konzolokkal és játékokkal. A …