Top 5 játékmegjelenés – 2024. január

Észre se vettük, olyan gyorsan berobbant az új év, a januári játékkavalkádra viszont január 2. feléig várni kellett, de megéri-e? Azt mondom igen, íme a legígéretesebb várományosok listája.

1. Prince of Persia: The Lost Crown

Elérhető: 2024. január 18. (PS, Xbox, Switch, PC)

A Prince of Persia: The Lost Crown egy akció-kalandjáték, amelyben Sargón, egy fiatal harcos megpróbálja megtalálni az elveszett koronát, egy titokzatos tárgyat, amely képes irányítani az időt. A játék során Sargónnak meg kell küzdenie démonokkal, megoldania rejtvényeket, és megtanulnia, hogyan használja a téridő manipulálásának képességét. Izgalmasnak ígérkezik és a grafikai megvalósítás is elég menő lett, ahogy megpróbálják a klasszikus 2D nézetet tartani ebben a 3D-s környezetben.

2. The Last of Us Part 2 Remastered

Elérhető: 2024. január 19. (PS5)

A The Last of Us Part 2 Remastered egy zombiapokalipszis utáni világban játszódó akció-kalandjáték, amely Ellie és Abby történetét meséli el. Ellie bosszúhadjáratra indul Abby ellen, aki megbocsáthatatlan dolgot tett. A Remastered verzió számos újdonságot tartalmaz, beleértve a natív 4K felbontást, a DualSense kontroller támogatást, új játékmódokat, például a “No Return” roguelike módot és új tartalmakat, például a “Lost Levels” kiegészítő küldetéseket.

3. Enshrouded

Elérhető: 2024. január 23. (PC)

Az Enshrouded egy nyílt világú túlélő akció-RPG, amelyben a játékosok a Flamebornok, egy haldokló civilizáció utolsó tagjai bőrébe bújnak. A játék célja, hogy megvédjék a királyságot a Shrouddal, egy sötét köddel szemben, amely elpusztítja a világot.

4. Tekken 8

Elérhető: 2024. január 26. (PC, PS5, XSX/S)

A Tekken 8 egy méltán jól ismert verekedős játék, amelyet a Bandai Namco Studios és az Arika közösen fejlesztett ki. A Tekken sorozat nyolcadik fő és tizedik teljes része. A játék a Mishima család történetét folytatja, amely évtizedek óta háborúban áll. A játékosoknak meg kell küzdeniük a Mishima család tagjaival, valamint a G Corporation ügynökeivel, hogy megállítsák a világ uralomra törő Kazuyát.

5. The Day Before

Elérhető: 2024. január 26. (PC, Xbox One, XSX/S, PS4, PS5)

A Like a Dragon: Infinite Wealth egy szerepjáték, amelyben a játékosok Ichiban Kasuga bőrébe bújnak, aki egykori Tojo Clan yakuza tag, aki Honoluluba utazik, hogy megtalálja mesterét, Kazuma Kiryut. A játékmenet elég sokrétű:

  • RPG-harcrendszer: A játék harcrendszere dinamikus és kihívást jelentő, és számos új funkciót tartalmaz, például a “Live Command RPG” rendszert. A játékosok különböző fegyvereket és kasztokat használhatnak, hogy legyőzzék az ellenségeiket.
  • Nyitott világ: A játék egy hatalmas és változatos nyitott világot tartalmaz, tele felfedeznivalóval. A játékosok két várost, Isezaki Ijinchot és Honolulut fedezhetik fel.
  • Minijátékok: A játék számos szórakoztató minijátékot tartalmaz, amelyekkel a játékosok kikapcsolódhatnak. A játékosok pachinkot, bowlingot és sörözőt játszhatnak.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.