Top 5 játékmegjelenés – 2024. február

A február havi megjelenések tartalmaznak rengeteg izgalmas címet, nézzük is meg azt a Top 5-öt, amire szerintünk érdemes volt várni.

1. Suicide Squad: Kill The Justice League

Elérhető: 2024. február 2. (PC, PS5, Xbox Series X|S)

A Suicide Squad: Kill The Justice League egy kooperatív akció-kalandjáték, melyben a DC Comics antihőseit irányíthatjuk. A játékosok Deadshot, Harley Quinn, Captain Boomerang és King Shark bőrébe bújhatnak, akiket Amanda Waller kényszerít arra, hogy öljék meg az Igazság Ligáját. A játék Metropolisban játszódik, és nyílt világú, így a játékosok szabadon fedezhetik fel a várost. A játékmenet során harcolnunk kell az Igazság Ligája tagjaival, valamint más ellenfelekkel is. A játékmenetet színesíti, hogy akár kooperatív módban is játszható, így a játékosok összefoghatnak, hogy legyőzzék a legerősebb ellenfeleket is.

2. Foamster

Elérhető: 2024. február 6. (PS4, PS5)

A Foamstars egy 4v4 lövöldözős játék, ami elsőre a Nintendo Switchen népszerű Splatoon játékra hajaz, de saját ötletekkel fűszerezi meg a játékmenetet. Utcákat kell “tisztán tartani”, de itt nem festékkel, hanem habtömegekkel lövöldözünk egymásra. A megjelenéskor már többjátékos és játékos vs. környezet játékmód közül választhatunk, ráadásul az első év tartalmát a fejlesztő már le is szögezte. PS Plus előfizetőknek külön örömhír, hogy a megjelenés hónapjában ingyenesen letölthetik a játékot.

3. Helldivers 2

Elérhető: 2024. február 8. (PC, PS5)

A Helldivers 2 egy izgalmas, kooperatív akció-lövöldözős játék, amely egy távoli jövőben játszódik, ahol a játékosok elit katonák bőrébe bújnak és meg kell védeniük a galaxist a gonosz idegenektől. A játékmenet pörgős és kihívásokkal teli, leginkább a Starship Troopers c. filmre emlékeztet az egész. Igazán hangulatos lesz és nem utolsósorban vicces, ahogy azt a trailer is mutatja 🙂

4. Banishers: Ghosts of New Eden

Elérhető: 2024. február 13. (PC, PS5, Xbox Series X|S)

A Banishers: Ghosts of New Eden egy izgalmas akció-kalandjáték, amely egy természetfeletti rejtélyekkel teli vadonban játszódik. A játékosok Antea Duarte és Red mac Raith, két “szelleműző” bőrébe bújnak, akiknek feladata a kísértetek és szellemek elűzése a halandó világból. A játékmenet során a játékosoknak harcolniuk kell a kísértetek ellen, fel kell tárniuk a múlt titkait és nehéz döntéseket kell hozniuk, amelyek befolyásolják a történet alakulását.

5. Terminator: Dark Fate – Defiance

Elérhető: 2024. február 21. (PC, Xbox Series X|S, PS5)

A Terminator: Dark Fate – Defiance egy valós idejű stratégiai játék, amely a 2019-es Terminator: Dark Fate film eseményei után játszódik. A játékosok az ellenállás irányítását vehetik át, és harcolhatnak a Skynet által vezérelt gépek ellen. A játékmenet során a játékosoknak bázisokat kell építeniük, csapatokat kell toborozniuk, és stratégiai csatákat kell vívniuk a gépek ellen.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.