Top 5 játékmegjelenés – 2024. április

A tavasz már a nyakunkon, és vele együtt a várva várt videójáték-megjelenések áradata! A 2024. április tele lesz izgalmas újdonságokkal, melyek közül nehéz lesz kiválasztani a kedvencet.

Ebben a cikkben 5 ígéretes játékot mutatunk be, amelyeket 2024. áprilisában várhatunk:

1. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Megjelenés: 2024.04.08. (PC, Xbox Series X/S)

Visszatérünk a Csernobil zónába! A régóta várt S.T.A.L.K.E.R. 2 megnyitja kapuit a játékosok előtt, akik ismét egy nyílt világú, poszt-apokaliptikus kalandba merülhetnek. A magával ragadó atmoszféra, a rejtélyekkel teli zónák, a mutánsok okozta veszélyek és a rivális frakciókkal való összecsapások garantáltan izgalmas perceket ígérnek. Fejleszd fegyvereidet és felszerelésed, fedezd fel a zónák titkait, és küzdj a túlélésért ebben a kemény, de lenyűgöző játékvilágban.

2. Sea of Thieves: Season 8

Megjelenés: 2024.04.20. (PC, Xbox Series X/S)

A kalózok élete nem áll meg! A Sea of Thieves 8. szezonja 2024. április 20-án startol, új tartalmakkal bővítve a nyílt tengeri kalandokat. A Mysterious Stranger küldetéssorral új rejtélyeket fejthetsz meg, a Plunder Pass új szintjeivel értékes jutalmakat szerezhetsz, a Ship Cosmetics kollekciók révén pedig még egyedibbé teheted a hajódat. Gyűjtsd össze a barátaidat, induljatok kalandra, és uralkodjatok a tengereken ebben a frissített, izgalmas szezonban!

3. The Last of Us Part I

Megjelenés: 2024.04.02. (PC)

A PlayStation ikonikus klasszikusa, a The Last of Us Part I 2024. április 2-án PC-re is megérkezett, hogy új generációt kápráztasson el a magával ragadó történetével. A felújított játék gyönyörű grafikával, finomhangolt játékmenettel és a PlayStation-ös verzió minden tartalmával várja a játékosokat. Joel és Ellie érzelmes utazása most még elképesztőbb látványvilágban bontakozik ki, garantálva a felejthetetlen élményt.

4. Conan Exiles: Isle of Siptah

Megjelenés: 2024.04.27. (PC, Xbox Series X/S, PS5)

A Conan Exiles nyílt világú túlélőjátéka egy új kiegészítővel bővül: Isle of Siptah. Vedd fel a harcot a szigeten rejtőző új ellenségekkel, fedezd fel a titkos helyszíneket, és merülj el a Conan-univerzum sötét rejtélyeiben. Az Isle of Siptah új építési lehetőségeket, fegyvereket és páncélokat, valamint egy izgalmas történetet kínál, amellyel még mélyebbre merülhetsz a Conan Exiles brutális és lenyűgöző világában.

5. Warhammer 40,000: Darktide

Megjelenés: 2024.0.28. (PC, Xbox Series X/S)

A Warhammer 40,000: Darktide kooperatív lövöldözős játék harcba száll a káosz erői ellen. A játékosok 4 egyedi karakter közül választhatnak, akikkel csapatban kell küzdeniük a pusztító ellenségek ellen a Tertium Birodalom sötét mélyén. Vállalj izgalmas küldetéseket, fedezd fel a Tertium mélységeit, és szerezd meg a végső győzelmet a káosz felett! A Warhammer 40,000: Darktide brutális közelharcot, intenzív lövöldözést és taktikai mélységet kínál, miközben a Warhammer 40,000 ikonikus grimdark univerzumában merülsz el. Készülj fel a kihívásra, és mentsd meg a Tertium Birodalmat a pusztulástól!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.