Top 5 játékmegjelenés – 2023. október

Az október kegyesen indult, de lassan borítékolhatjuk az egyre hűvösebb időt, így érdemes megnézni, hogy a borús, hűvös napokon mivel is játszunk a meleg szobában.

1. Assassin’s Creed Mirage

Elérhető: 2023. október 5. (PC, PS4, PS5, Xbox One, XSX/S)

A Ubisoft új játéka, amelyben a híres Assassin’s Creed sorozat világában kalandozhattok el. A játék szokás szerint egy nyílt világú felfedező kalandot ígér, amelyben számos történelmi helyszínt és karaktert fedezhettek fel, miközben kibontakozik az új történet, mely minden eddiginél megkapóbb.

2. Roblox

Elérhető: 2023. október 10. (PS5)

A világ egyik legnépszerűbb online játékplatformja, amelyben a játékosok saját játékokat és világokat készíthetnek valamint játszhatnak. Az új, nyílt világú játék, a “Robloxia” egy hatalmas, szabadon bejárható világ, amelyben a játékosok számtalan tevékenységet végezhetnek, például építhetnek, játszhatnak és találkozhatnak más játékosokkal. Az új építési eszköz, a “Roblox Studio” lehetővé teszi a játékosok számára, hogy még kreatívabb játékokat és világokat hozzanak létre. Az eszköz új funkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a játékok és világok tervezését, fejlesztését. Az új közösségi funkció, a “Roblox Chat” lehetővé teszi a játékosok számára, hogy könnyebben kommunikáljanak egymással. A funkció új lehetőségeket kínál a játékosok számára a kapcsolatok kialakítására és a barátokkal való játékra. A Roblox októberi frissítése egy újabb lépés a játék fejlődésében. A új funkciók és tartalmak még izgalmasabbá valamint szórakoztatóbbá teszik a játékot.

3. Marvel’s Spider-Man 2

Elérhető: 2023. október 20. (PS5)

A Marvel’s Spider-Man 2 egy új, izgalmas kaland, amelyben a Peter Parker és Miles Morales bőrébe bújhattok. A játék egy új történettel, új képességekkel és új ellenfelekkel érkezik. Peter Parker és Miles Morales összefognak, hogy megvédjék New Yorkot egy új fenyegetéstől, mindeközben számos eddig ismeretlen képességet kell elsajátítanod, hogy legyőzd az ellenfeleket. A játék grafikája és hangzása lenyűgöző.

4. The Lord of The Rings: Return to Moria

Elérhető: 2023. október 24. (PC, PS5)

The Lord of The Rings: Return to Moria egy nyílt világú akció-szerepjáték, amelyben egy törp csapatot irányíthatunk, hogy visszafoglaljuk Moria bányáját. A játék J.R.R. Tolkien A Gyűrűk Ura világában játszódik, és számos ismert helyszínt valamint karaktert tartalmaz, amelyeket már jól ismerhetünk a könyvekből vagy akár a filmekből, melyek ebben a világban játszódnak. A játék közben felfedezhetjük a bányát, harcolhatunk különféle ellenfelekkel, és gyarapíthatjuk felszerelésünket.

5. Alan Wake 2

Elérhető: 2023. október 27. (PC, PS5, XSX/S)

Az Alan Wake 2 egy sötét és rémisztő horrorjáték, amelyben a játékosoknak szembe kell nézniük a saját, belső démonaikkal. Egy új világban játszódik, amely a Bright Falls városából ismerős helyszíneket tartalmaz, de egy új, gonosz erővel van átitatva. A játék harcrendszere teljesen új. Alan Wake-nek számos új képességet kell elsajátítania, hogy legyőzze az ellenfeleket. Ezek a képességek közé tartozik a fény használata az ellenségek megvakítására, a sötétségből való kilépés és a pszichés támadás. Egy élethű világban kalandozhatunk, a hangok tökéletesen visszaadják a játék sötét és klausztrofób hangulatát.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.