Top 5 játékmegjelenés – 2023. május

2023. májusára rengeteg izgalmas játék megjelenése várható, ezekből szedtük nektek össze az 5 legjobban várt címet.

1. Redfall

Elérhető: 2023. május 2. (PC, Xbox Series S/X)

A Redfall egy vámpíros túlélő akció-szerepjáték, amelyet az Arkane Austin fejlesztett és a Bethesda Softworks adott ki. A játékban a játékosok egy csapatot alkotnak, hogy megvédjék az elhagyatott szigetet a vámpíroktól. A játékban lehetőség van egyedül vagy akár négyen is játszani. A játékmenet során a játékosoknak különböző fegyverekkel és képességekkel kell harcolniuk a vámpírok ellen.

2. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Elérhető: 2023. május 12. (Switch)

A Tears of the Kingdom alcímet viselő Legend of Zelda játék a Breath of the Wild folytatása, melyben te magad döntheted el az utadat a hatalmas Hyrule tájain és a hatalmas égbolton lebegő rejtélyes szigeteken. Sikerül-e kihasználnod Link új képességeit, hogy visszavágj a gonosz erőknek, amelyek fenyegetik a királyságot? Ez csak rajtad múlik.

3. Humanity

Elérhető: 2023. május 16. (PS4, PS5, PC)

A Humanity egyedülálló kombinációja a rejtvények megoldásának és az akciós platformozásnak, a játékban az egész emberiség sorsa a kezedben van. Vagy, pontosabban, a mancsodban. Elfelejtettük említeni, hogy egy kutya vagy?

Egy Shiba Inu-ként te irányítod a tömeges, vonuló emberek hatalmas csoportját, hogy ugráljanak, forduljanak, lökdössenek, lebegjenek, lőjenek és másszanak az üdvösségükért. Irányítsd a tömeget több mint 90 pályán, melyek tele vannak akadályokkal, ellenségekkel, rejtvényekkel, feloldható képességekkel és vad boss harcokkal a narratív kampányban, vagy böngéssz egy széles választékú felhasználók által készített pályák között (vagy akár készíts sajátot!) a könnyen használható beépített Pályakészítő segítségével.

Legyen az a szokásos képernyőn vagy az opcionális VR módjában, figyeld, ahogy lélegzetelállító tömegek követik utasításaidat a kijárat felé, mindez a HUMANITY egyedi, jellegzetes stílusában, a rendező és a híres látványtervező Yugo Nakamura és a híres játéktervező Tetsuya Mizuguchi (Rez Infinite, Tetris Effect: Connected) köszönhetően.

4. Star Trek: Resurgence

Elérhető: 2023. május 23. (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X)

A Star Trek: Resurgence egy interaktív narratív videójáték, amely egy eredeti történetet mesél el a Star Trek: The Next Generation eseményei után játszódó időszakból. A játékot a Dramatic Labs fejlesztette, akik korábban dolgoztak a Telltale-nél is, így ez garancia a történetmesélő koncepcióra, viszont a játékot egyben adják ki, nem epizódokban. A játék grafikus motorja az Unreal Engine-t használja, tehát a vizuális látvány miatt nem kell aggódnunk. A játékban a játékos szabadon fedezheti fel a hajó sok területét, beleértve az U.S.S. Resolute hídját, mérnöki részlegét és sok más helyet.

5. The Lord of the Rings: Gollum

Elérhető: 2023. május 25. (PC, Xbox One, Xbox Series S/X, PS4, PS5, Switch)

A The Lord of Rings: Gollum játékot a Daedalic Entertainment fejleszti és a Nacon adja ki. A játékban Gollum szerepel főszereplőként, és a történet az ő szemszögéből lesz látható. A játékmenetben az lesz a célunk, hogy eljussunk a Mordorba és megszerezzük a hatalmas gyűrűt. A játékot 2022-ben tervezték kiadni, de később elhalasztották 2023-ra, így lett 2023. május 25. a hivatalos megjelenési dátum.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség az felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.