Top 5 játékmegjelenés – 2023. december

A december kicsit csendesebb lesz megjelenés terén, de persze néhány meglepetést mégis tartalmaz. Kezdjük is egy izgalmassal!

1. Resident Evil 4 VR MODE

Elérhető: 2023. december 8. (PS5 PSVR2)

Már az elején bejelentették, hogy a teljesen újonnan elkészített, gyönyörű grafikával rendelkező Resident Evil 4 remake VR kiegészítést is kap majd ingyenes formájában a PlayStation VR-ra. A RE VII már az első generációs PlayStation VR eszközön is igencsak megkapó volt, viszont ott még csak DS4 kontrollerrel irányíthattuk, viszont a RE VIII hozta el az igazi áttörést a PlayStation VR2 esetén, ahol a VR Sense kontrollerei jó szolgálatot tettek. Így nagy elvárás volt a 4. rész remakejének VR-osítása, főleg hogy a korábbi verziónak is volt VR módja PC-n. Rettegésre felkészülni, december 8-án jön a játszható demó és a VR frissítés is!

2. SteamWorld Build

Elérhető: 2023. december 1. (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)

A SteamWorld Build egy steampunk világban játszódó városépítős játék, amelyben a játékos egy gőzmeghajtású robotcsapattal együtt egy elhagyatott bányát alakít át virágzó várossá. A játékmenet során a játékosnak meg kell terveznie és megépítenie a várost, gondoskodnia kell a lakosság ellátásáról, és meg kell védenie a várost a gonosz erőktől. A játék képében egy jól kidolgozott és szórakoztató városépítős játékot kapunk, amely a SteamWorld univerzum rajongói számára kötelező darab.

3. Arizona Sunshine 2

Elérhető: 2023. december 7. (Meta Quest, PSVR2, Steam VR)

Az Arizona Sunshine 2016-os eredetijének folytatása, amely egy post-apokaliptikus világban játszódik, ahol a játékos egy kis csapattal együtt harcol a zombik ellen. A játékmenet hasonló az eredetiéhez, de számos új funkciót is tartalmaz. A játékosok most már használhatnak különböző fegyvereket, például íjászfegyvereket, gépfegyvereket és mesterlövészpuskákat, emellett új képességeket is tanulhatnak, amelyek segítenek a zombik legyőzésében. A játék története az eredeti játék eseményei után játszódik. Egy kis csapattal együtt utazunk a Mojave-sivatagban, hogy megtaláljuk a túlélőket. A csapatot azonban egy új veszély fenyegeti, amely még veszélyesebb, mint a zombik. Izgalmas és szórakoztató VR-lövöldözős játék, amely a műfaj rajongói számára kötelező darab. A játék grafikája lenyűgöző, a játékmenet pedig élvezetes, a történet pedig izgalmas és fordulatos.

4. Avatar: Frontiers of Pandora

Elérhető: 2023. december 7. (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Az Avatar: Frontiers of Pandora egy első személyű akció-kalandjáték, amely a Pandora bolygó nyugati határvidékén játszódik. Egy Na’vi harcosként harcolunk a falunkkal együtt az RDA, egy bányászati ​​társaság ellen, amely veszélyezteti a bolygót. A grafika lélegzetelállító, szinte már a filmben érezhetjük magunkat!

5. The Day Before

Elérhető: 2023. december 7. (PC)

A The Day Before egy nyílt világú, többjátékos túlélő horror játék, amely egy alternatív jelenben játszódik, az amerikai keleti parton, egy nagyvárosban, New Fortune Cityben. A várost járvány sújtotta, és most zombikkal van tele. A játékosok egy túlélőt irányítanak, akinek a városban kell túlélnie a zombik, a többi túlélő és a természet által okozott veszélyek között.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.