Top 5 játékmegjelenés – 2023. augusztus

A nyár közepén mindig kevés játékot dobnak a piacra, de azért akadnak megjelenések ilyenkor is, ezekből szedtünk össze számotokra 5 igazán érdekes címet.

1. Baldur’s Gate 3

Elérhető: 2023. augusztus 3. (PC)

A Baldur’s Gate 3 egy szerepjáték amelyet a Larian Studios fejlesztett és a Dungeons & Dragons univerzumában játszódik. A játékban 12 osztály és 11 faj közül lehet választani a D&D játékos kézikönyvéből és lehet saját karaktert is készíteni. A játékban a játékosok döntéseikkel alakítják a történetet, amelyben szerepelnek társaságok, hűtlenség, túlélés, áldozatok és az abszolút hatalom csábítása.

2. Atlas Fallen

Elérhető: 2023. augusztus 10. (PC, PS5, Xbox Series S/X)

Az Atlas Fallen egy akció-RPG, amelyet a Deck13 fejlesztett és a Focus Entertainment adott ki. A játékban a játékosok egy sivatagi, homokfegyverekkel operáló akció-szerepjátékban játszanak. A játékmenetben a játékosok egy sivatagos világban tengetik életüket, ami nem olyan unalmas, amilyennek elsőre tűnne. Mivel szembeszálltak a zsarnok napistennel, Thelosszal, az a legvadabb teremtményeket, wraith-eket küldött utánuk, amelyek benépesítik ezt a pusztuló világot. A játékosok fő fegyvere egy mágikus kesztyű lesz, amely nem csak a sivatagi homokon való “szörfdeszkázást” teszi lehetővé, de alakváltó fegyverek megidézésére is alkalmas. A világban 151 különböző mágikus kő lesz szétszórva, amelyek mind más-más támadással és képességgel ruházzák fel hősünket.

3. Madden NFL 24

Elérhető: 2023. augusztus 18. (PC, PS5, Xbox Series S/X)

Madden NFL 24 egy amerikai futball játék, amelyet az Electronic Arts fejlesztett ki és adott ki. A játék a Madden NFL sorozat legújabb része, amely a National Football League (NFL) alapján készült. A játék számos új funkciót és frissítést tartalmaz, amelyek növelik a játékélményt és a realizmust.

4. The Texas Chain Saw Massacre

Elérhető: 2023. augusztus 18. (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X)

The Texas Chain Saw Massacre egy aszimmetrikus horror játék, amely azonos címmel készült az 1974-ben kiadott filmmel. A játékot az Electronic Arts fejlesztette ki és adta ki. A játékban a játékosoknak lehetőségük van arra, hogy az egyik Slaughter családtag vagy áldozat szerepét játsszák el. Az áldozatoknak használniuk kell az eszüket és az árnyékolást ahhoz, hogy elkerüljék a családtagokat és megtalálják az eszközöket, amelyek segítségével elérhetik a szabadságukat. A Slaughter családtagoknak pedig meg kell találniuk és meg kell állítaniuk a vendégeiket a meneküléstől.

5. Immortals of Aveum

Elérhető: 2023. augusztus 18. (PC, PlayStation 5, Xbox Series S/X)

Az Immortals of Aveum egy egyjátékos, első személyű bűvös lövöldözős játék, amely Jak történetét meséli el, amint csatlakozik az elit csatamágusok rendjéhez, hogy megmentsen egy világot a pusztulástól. A játékban három varázserőt sajátíthatsz el: a Purified Arclight sigil-t, a Triarch’s Wrath sigil-t és a totems-t.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség az felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.