Top 5 játékmegjelenés – 2023. április

2023. áprilisa rengeteg jó játékot hoz a gamereknek, arról nem is beszélve, hogy február végén megjelent a PlayStation VR2, így arra is érkeznek lassan a jobbnál jobb címek.

1. Hogwarts Legacy

Elérhető: 2023. április 4. (PS4, PS5, XBO, XSX/S, Switch, PC)

Hogwarts Legacy egy akció-szerepjáték, amelyet a Portkey Games és a Avalanche Software fejlesztett. A játék a Harry Potter univerzumban játszódik, és lehetőséget ad a játékosoknak, hogy egy saját varázsló-karaktert hozzanak létre, és felfedezzék a varázslóvilágot. A játék cselekménye a 19. század elején játszódik, több évtizeddel azelőtt, hogy Harry Potter megszületett volna. A játékosok a varázslóvilágban kalandoznak, felfedezik a különböző helyszíneket, találkoznak különféle varázslókkal, lényekkel és boszorkányokkal, és részt vesznek varázslói csatákban. A Hogwarts Legacy egy nagy nyílt világú játék, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy szabadon mozogjanak a varázslóvilágban, és felfedezzék a különböző helyszíneket. A játékmenet az RPG-klasszikusokhoz hasonlóan lehetővé teszi a karakter testreszabását, azok harcrendszerét és a varázslóképességek fejlesztését.

2. Minecraft Legends

Elérhető: 2023. április 18. (PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One)

A Minecraft Legends egy új, hivatalos Minecraft játékmenet, amelyben a játékosok különböző legendákból és mítoszokból származó szörnyekkel és kalandokkal találkozhatnak. A játékmenet egy sor új tartalmat és funkciót kínál, beleértve új karaktereket, fegyvereket, biómokat, építési lehetőségeket és más egyéb tartalmakat. A Minecraft Legends lehetőséget kínál arra, hogy a játékosok elmerüljenek a különböző legendák és mítoszok világában, miközben kreativitásukat kiélve építik meg saját világukat, küzdenek a veszélyekkel és gyűjtenek erőforrásokat.

3. Final Fantasy Pixel Remastered series

Elérhető: 2023. április 19. (PC, mobil, PS4, Switch)

Az első hat FINAL FANTASY játék gyönyörű, új 2D pixeles grafikával lett frissítve, melyeket az HD kijelzőkön remekül lehet látni. Az eredeti zeneszerző, Nobuo Uematsu felügyelete alatt újrahangszerelték a zenéket, valamint az játékmenetet is javították, beleértve a modernizált felhasználói felületet, az automatikus harcolási lehetőséget és még sok mást. Eredetileg 2022-ben jelentek meg PC-re és mobilra, most pedig elérhetők a PS4 és a Nintendo Switch konzolokon is digitálisan, külön-külön vagy egy gyűjteményként, amely a FINAL FANTASY I – VI játékokat tartalmazza.

4. Dead Island 2

Elérhető: 2023. április 21. (PC, XBO, Xbox Series X/S, PS4, PS5)

A Dead Island 2 egy akció-szerepjáték, amelyet az ázsiai Yager Development fejleszt és a Deep Silver ad ki. A játék folytatása az eredeti Dead Island játéknak, amelyben egy zombi invázió sújtotta szigeten kell túlélni és harcolni. Az eredeti játék sikere után a Dead Island 2 fejlesztését egy brit stúdió, a Sumo Digital vette át, de később az átadást az ukrán Dambuster Studios végzi, akik korábban a Homefront: The Revolution fejlesztésében is részt vettek. Azóta a játék körül kisebb-nagyobb változások történtek, és voltak késések a fejlesztésben. A játék először 2014-ben jelent volna meg, de azóta már többször elhalasztották a megjelenés dátumát, így közel 10 év csúszással végre megérkezik. A játékmenet a Dead Island-sorozatra jellemző túlélőelemeket tartalmazza, beleértve a zombik elleni küzdelmet, a kraftolást és a karakterek fejlesztését. A játékosok a nyitott világban járhatnak és küldetéseket teljesíthetnek a történet előrehaladása érdekében. A játék szintén tartalmazni fog multiplayer lehetőségeket. Nagyon izgalmas és véres játékmenetet kínál majd, amelyben a zombik elleni harc és az erőforrások megszerzése a túlélés kulcsa. A játék grafikája és a játékmenet hangulata ígéretesnek tűnik.

5. Star Wars: Jedi Survival

Elérhető: 2023. április 28. (PC, PS4, PS5, XBO, Xbox Series S/X)

A Star Wars Jedi Survivor egy hamarosan megjelenő videojáték, amit az EA és a Lucasfilm Games fejleszt. A játék a Star Wars univerzumában játszódik, és egy új történetet mesél el, amely a Skywalker-saga eseményei után játszódik. A játékos egy jedi karaktert irányít, aki túlélőként próbál meg küzdeni az új világban, amelyet a Birodalom összeomlása és a jedik széthullása után hagyott maga után. A játékmenet különböző elemekből áll, beleértve az akció-kaland, túlélő és RPG elemeket is. A játékosnak küzdenie kell az ellenséges csapatokkal, megoldania a feladványokat, és megtanulnia, hogyan használja az erőt és a jedi képességeket. A játék lehetőséget ad arra, hogy a játékos saját jedi karaktert hozzon létre, akiknek a képességeit és tulajdonságait a játék során fejlesztheti. A játék előzetesei alapján látványosnak és izgalmasnak ígérkezik, és a Star Wars rajongók számára biztosan érdekes lesz, hogy egy újabb történetet fedezhessenek fel a franchise világában.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.