Top 5 játékmegjelenés 2020 decemberben

Elérkeztünk az év utolsó hónapjához, amit a legtöbben talán a Karácsony miatt várnak, de sokan tűkön ültek már, hogy az alábbi játékok is végre megjelenjenek.

A december mindig izgalmas hónap játékmegjelenések szempontjából, és nincs ez másképpen 2020-ban sem, hiszen rengeteg menő cím kerülhet a Karácsonyfa alá.

Cyberpunk 2077

(Megjelenés 2020.12.10. PC, PS4, PS5, XBO, XSX, Stadia)

Csúszás utáni csúszást követő csúszás után végre megjelent a CD Project Red’s cyberpunk világban játszódó Cyberpunk 2077 c. játéka, amit megannyian vártak, hiszen a kellően vagány Keanu Reeves-szel promózták, hiszen szorosan a játékhoz kapcsolódik egy róla mintázott főbb karakter. A legtöbben már neki is kezdtek a játéknak, és az eddigi fogadtatás a kisebb bugoktól eltekintve fenomenális. A játék zseniális, izgalmas és egyben érdekes, viszont hibáktól nem mentes. A Sony például vissza is vonta a PS Store-ból amíg egy nagyobb javítást nem kap, mert sok panasz érkezett a bugokra. Ettől függetlenül ha kijavítják a hibák nagy részét, egy rettentő jó játék lesz belőle. Nézzétek csak meg a trailert!

Twin Mirror

(Megjelenés 2020.12.01. PS4, Xbox One, PC)

Egyik személyes kedvencem a Twin Mirror, ami egy elemi erejű narratív kaland a természetfelettibe. Sam történetét kell végigjátszanunk, ami elég szívszorító, hiszen legjobb barátja temetésére érkezik Basswoodba, már egyébként is elég depis állapotban, mert épp szakítását próbálja kiheverni. De aztán beindulnak a cselekmények, amikor véres ruhában ébred a szobájában, és semmire sem emlékszik az előző éjszakából. Ki kell derítenie, hogy mi is történt és szeretné tisztára mosni a kezét, ha egyáltalán tényleg nem tett semmit. Izgalmas, nem igaz?! És arról még nem is beszéltem, hogy a Detroit-hoz hasonlóan lehet elemezni a történteket és döntéseket hozni a játékban, ami befolyásolja annak alakulását.

Empire of Sin

(Megjelenés 2020.12.01. PC, Mac, PS4, Xbox One, Switch)

Az 1920-as évek Chicagojában az igazi gengszter világot fedezhetjük fel ebben az izgalmas műfajokat ötvöző, különleges stratégiában. Nem előre megírt pályák vannak, hanem tényleg a saját sötét birodalmunkat építjük ki a játékban, amit még Al Capone is megirigyelhetne. És a birodalom részeként a csapatunkat is magunknak kell felépíteni, majd elkövetni azokat a bizonyos bűntényeket. Gengszter hangulatot keresőknek kiváló játék!

Medal of Honor – Above and Beyond

(Megjelenés 2020.10.10. PC)

A klasszikus II. Világháborús Medal of Honor élményt kapjuk VR-ban. Egyre több AAA kategóriájú játék érkezik végre a virtuális valóság szerelmeseihez. Aki rendelkezik Oculus vagy Vive VR szemüvegek valamelyikével, mindenképp át kell élnie ezt az élményt, mert nagyon jóra sikerült!

MXGP 2020

(Megjelenés 2020.12.16. PS5, XSX, PS4, XBO, PC)

A Motor Cross szerelmeseinek kötelező az MXGP 2020, ahol online hivatalos versenyek részesei is lehetünk akár, de karrier mód és co-op is megtalálható a repertoárban. Nincs is jobb, mint egy kis sárt kaparni a pályákon! Hadd bőgjenek azok a motorok! És ha ez mind nem lenne elég, akkor saját pályaszerkesztővel is felvértezték, így megmérettethetünk a haverokkal egy általunk készített pályán is!

Ahogy látjátok, van miből szemezgetni karácsonyra.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.