Top 5 játék megjelenés – 2024. június

Itt a június, kezdődik a nyári uborkaszezon, így a Top 5 listára sem volt egyszerű összeszedni 5 darab valamirevaló játékot, de persze azért akadt egy-két gyöngyszem.

1. Downward Enhanced Edition

Megjelenés: 2024.06.04. (PS5, Xbox Series X|S, Switch, PC)

A Downward: Enhanced Edition egy első személyű parkour kalandjáték, amiben egy posztapokaliptikus világot kell felfedezned, hogy kiderítsd, mi okozta az emberiség kihalását. A játékos parkourt és más képességeket használ a feledésbe merült civilizáció romjai között. A játékra a kihívást jelentő játékmenet és a rejtélyes történet jellemző szuper fejtörőkkel megspékelve.

2. Life by You

Megjelenés: 2024.06.04. (PC)

A Life by You egy életszimulátoros játék, amelyet a Paradox Tectonic fejlesztett ki, és 2024. június 4-én jelent meg korai hozzáférésben PC-re. A játékosok egy virtuális karaktert hoznak létre, akinek az életét aztán a születésétől a haláláig végigkísérhetik. A játékmenet rendkívül nyílt, a játékosok szabadon alakíthatják karakterük sorsát, karrierjét, kapcsolatait és még sok mást. Kicsit Sims, de mégis több annál, hiszen egy virtuális életet élhetünk le másokkal együtt.

3. Elder Ring: Shadow of the Erdtree

Megjelenés: 2024.06.21. (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Az Elden Ring: Shadow of the Erdtree az Elden Ring kiegészítője, amely egy hatalmas, nyílt világú, sötét fantasy akció-RPG. A játékosok egy Tarnished nevű hős szerepében kelnek útra, akiket a Lands Betweenbe hívtak, hogy megkeressék az Elden Ringet és Elden Lorddá váljanak. A kiegészítő új területeket, karaktereket, történeteket és játékmenetet vezet be a játékba.

4. Uncover The Smoking Gun

Megjelenés: 2024.06.24. (PC)

Az Uncover The Smoking Gun egy detektíves rejtély-kalandjáték, amelyet a ReLU Games fejlesztett ki. A játékosok egy nyomozó szerepét töltik be, akiknek egy rejtélyes gyilkosság ügyét kell megoldaniuk. A játékmenet a nyomok gyűjtésére, a bizonyítékok elemzésére és a gyanúsítottak kihallgatására összpontosít. A stílus magával ragadónak tűnik, érdemes egy pillantást vetni rá.

5. Until Then

Megjelenés: 2024.06.25. (PS5, PC)

Az Until Then oldalnézetes, filmes kalandjáték. A játék a Fülöp-szigetek egy kitalált változatában játszódik. Az Until Then-ben Mark Borja, egy középiskolás bőrébe bújszhatsz. Megéled a hétköznapi tinédzserek életének kihívásait: az iskolát, a zongoratanulást, a barátokat… de valami nincs rendben. A felszín alatt valami sorsfordító esemény vár Markra, ami megváltoztatja majd az életét. Képes leszel megfejteni a rejtélyeket, mielőtt minden elveszne?

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.