Top 5 játék megjelenés – 2023. február

A tél vége tipikus uborkaszezon, nézzük, mégis mikkel boldogítanak minket ebben a hónapban, amire esetleg érdemes lehet felfigyelni.

1. Harry Potter Hogwarts Legacy

Elérhető: 2023. február 7. (PS4, PS5, XBO, XBX, PC)

A Roxfort Legacy egy magával ragadó, nyitott világú akció-RPG, amely először a Harry Potter-könyvekben mutatkozott be a világon. Most átveheted az irányítást az események felett, és a varázslóvilágban a saját kalandod középpontjában állhatsz. Indulj el egy utazásra ismerős és új helyszíneken, miközben felfedezed a fantasztikus vadállatokat, testreszabhatod karaktereidet és bájitalokat készíthetsz, elsajátíthatod a varázslatokat, fejlesztheted a képességeidet, és válhatsz azzá a varázslóvá, aki lenni szeretnél. Tapasztald meg a Roxfortot az 1800-as években. A karaktered egy tanuló, aki birtokában van egy ősi titok kulcsának, amely azzal fenyeget, hogy szétszakítja a varázslóvilágot. Későn kaptál felvételt a Roxfort Boszorkány és Varázsló Iskolába, és hamarosan rájössz, hogy nem vagy átlagos tanuló: szokatlan képességgel rendelkezel az ókori varázslat észlelésére és elsajátítására. Csak te döntheted el, hogy megvéded-e ezt a titkot mindenki javára, vagy engedsz a baljósabb varázslat kísértésének. Fedezd fel a Roxfortban való élet érzését, miközben szövetségeket köthetsz, harcolhatsz a sötét varázslókkal, és végül dönthetsz a varázslóvilág sorsáról. Az örökséged az lesz, amit te alkotsz belőle.

2. Deliver Us Mars

Elérhető: 2023. február 2. (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox X/S)

A Deliver Us Mars egy hangulatos sci-fi kaland, amely egy feszültséggel teli, nagy téttel járó küldetésre visz, hogy visszaszerezd a titokzatos Outward által ellopott ARK kolóniahajókat. Az űrhajós lány bőrébe bújva élhetjük át ezt a szívszorító és izgalmakkal teli kalandot.

3. Scars Above

Elérhető: 2023. február 28. (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox X/S)

A Scars Above egy kihívásokkal teli tudományos-fantasztikus akciójáték a harc és a felfedezés egyensúlyával, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy okosan döntsenek, és hihető fegyverekkel és technológiával győzzék le a rémisztő szörnyeket a lenyűgöző szépségű, ám szörnyű rémálmokat rejtő bolygón.

4. Sons of the Forest

Elérhető: 2023. február 23. (PC)

Biztosan sokan emlékeztek a Forest című játékra. Valami hasonlót kapunk. Elküldenek egy eltűnt milliárdost keresni egy távoli szigeten, és hamar kannibálokkal teli pokolban találod magad. Alkoss, építs, és küzdj a túlélésért egyedül vagy barátaiddal ebben a félelmetes, új, nyitott világú túlélési horror szimulátorban.

5. Moss 2

Elérhető: 2022. július 21. (PS4, PS5)

Kicsit kakukktojás, de a Playstation VR-ra érkezik február 22-én a Moss 2, ezen a napon jelenik meg hivatalosan a PSVR 2 is. A Moss egy egyjátékos akció-kaland kirakós játék minden korosztály számára. Az alapból a virtuális valósághoz készült Moss újragondolja a klasszikus akció-kalandos játékmenetet a maga nemében első, teljesen magával ragadó környezetben.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.