Top 5 játék megjelenés – 2022. május

Május, lassan uborka szezon, de bízunk benne, hogy tartogat még számunkra izgalmas dolgokat ez a nyár. Mindenesetre vessük bele magunkat a májusi felhozatalba, hiszen van néhány gyöngyszem!

1. Sniper Elite 5

Elérhető: 2022. május 26. (PS5, PS4, XBX/S, XBO, PC)

Franciaországban 1944-ben Karl Fairburne elit lövész és az ellenállás feltár egy náci projektet, amely a szövetségesek háborús erőfeszítéseinek felbomlásával fenyeget. A küldetésed, hogy felszámold a magas rangú ellenséges tiszteket, és végleg véget vess halálos hadműveletüknek.

A Sniper Elite 5-re a valós környezet részletgazdag megjelenése jellemző. A játék több útvonallal és behatolási ponttal rendelkezik a célpontok stratégiai mesterlövészetéhez. Egyedül vagy barátainkkal vállvetve is játszhatunk a co-op módnak köszönhetően.

De az igazi húzóerő továbbra is a kill cam. A lassított röntgenfelvételek véresebbé váltak, új csonttörésekkel gazdagodtak, illetve soha nem látott módon tépik szét a testeket a játékban.

2. Evil Dead: The Game

Elérhető: 2022. május 13. (PC, PS4, PS5, XBX/S, XBO, Switch)

Ash Williams visszatér, és barátait is magával hozza, hogy együtt egy többjátékos élményben legyen részetek. Játsszatok négy túlélőből álló csapatként, kutakodva, kifosztva és a kulcsfontosságú tárgyakat keresve, hogy lezárhassátok a világok közötti törést! Dolgozz együtt barátaiddal, akik a jóért harcolnak, vagy csatlakozz az ellenséghez Kandarian Démonként, aki játékosokra vadászik, felfalja a lelküket és halottakat birtokol!

Az Evil Dead: The Game visszatérés ehhez az ikonikus sorozathoz, az Evil Dead és az Army of Darkness filmekből, valamint az Ash vs. Evil Dead tévésorozatból kölcsönzött elemekkel. Bruce Campbell újra a láncfűrészes Ash szerepében látható, valósághű látványvilággal és egy fizikán alapuló rendszerrel, amely életre kelti a horrort.

3. Trek o Yomi

Elérhető: 2022. május 5. (PC, PS4, PS5, XBX/S, XBO)

Egy tragédia után kötelességek elé állítva egy magányos szamuráj túllép az életen és a halálon, hogy szembenézzen félelmeivel és a szerettei iránti kötelezettségeivel. A Trek to Yomi egy oldalra görgetős akciójáték, lélegzetelállító dizájnnal, melyet a klasszikus japán mozi ihletett.

A játékosok ördögi harcot vívnak képzett kardforgatók és természetfeletti lények ellen a feudális Japánt idéző világban. A Trek to Yomi már az első naptól elérhető a Game Pass részeként.

4. Vampire: The Masquerade – Swansong

Elérhető: 2022. május 19. (PC, PS5, PS4, XBX/S, XBO, Switch)

A népszerű asztali RPG-n alapuló Vampire: The Masquerade – Swansong egy narratív kaland a köztünk élő vérszomjas ragadozókkal, és lehet, hogy te is egy leszel közülük. Játssz három különböző vámpírral, használd bölcsen hatalmukat, és találd meg a megfelelő egyensúlyt emberi és állati oldalad között! Ebben a felfokozott történetben a te döntéseid határozzák meg Boston sorsát.

Minden karakter egyedi képességekkel rendelkezik, melyeket egyénileg fejleszthetsz. A megfélemlítést, a csábítást vagy a lopakodást választod? Ez a te döntésed mindaddig, amíg csillapítod a vérszomjad. A játékmenet egyedülálló megközelítésével a Swansong a nyomozás és a társadalmi interakciók során a tetteid következményeire helyezi a hangsúlyt. Gondosan elemezz minden helyzetet, mivel a döntéseknek hatalmas következményei lehetnek életedre és fajod sorsára!

5. The last taxi

Elérhető: 2022. május 31. (PC VR)

A The Last Taxi egy narratíva által vezérelt kalandjáték, amely a Progress Pointban játszódik, egy politikailag és gazdaságilag megosztott, szerteágazó metropoliszban. A játék teljes mértékben felkarolta az automatizálást és az emberi módosulást, szatirikus és komor-szürreális jövőképet teremtve.

Utolsó emberi sofőrként sokféle utassal találkozhatsz, akik mindegyike saját, személyre szabott beszélgetéssel rendelkezik.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség az felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.