Top 3 legerősebb okostelefon 2023

Top 3 legerősebb okostelefon

A legerősebb okostelefonok a piacon mindig felkeltik az érdeklődést, sokan szeretnék a zsebükben tudni állandóan kedvenc gyártójuk vezető csúcskategóriás telefonját. Lássuk, miket választottunk be idén a legerősebbek közzé.

Apple iPhone 15 Pro Max 1TB

Nem kérdés, hogy aki iOS párti, annak az Apple legújabb és legjobb telefonjára van szükség, ha valóban a legerősebbet szeretne. Ez pedig a cikk írásakor nem más, mint az Apple iPhone 15 Pro MAX 1TB, mert a legütősebb 6 magos A17 Pro processzort kapta, 6 magos GPU-t Neutral Enginnel. A belső tárhelye – ahogy arról a nevében is árulkodik – 1TB méretű, amire kb. minden is elfér kétszer. A kijelző 6,7″ 2796×1290 Super Retina XDR OLED kijelző, akár 2000 nit fénysűrűséggel, hogy a verőfényes napsütésben is kiválóan lássuk. Szelfi kamerája 12MP TrueDepth. A hátlapon pedig egy 48MP fő kamera, 12MP ultraszéles látőszögű / kétszeres telefotó és egy 12MP 3x telefotó kamera foglal helyet. Vezeték nélküli kapcsolatra van természetesen 5G, Wi-Fi 802.11 ax és Bluetooth 5.3, valamint NFC. Navigációhoz A-GPS, BDS, GALILEO, GLONASS, NavIC és QZSS, így tuti pontos lesz a helyzetmeghatározásunk. Akkuja ütős, akár 29 óra videólejátszásra képes. Szenzorokból sem fukarkodik, mert van itt gyorsulásmérő, giroszkóp, közelségérzékelő, iránytű, fényérzékelő, arcfelismerés és légnyomásmérő. Ettől jobb iPhone nem létezik a piacon és a forgalomban lévő telefonok közül is a csúcsok csúcsa.

Samsung Galaxy S23 Ultra DualSIM 1TB

Az iPhone 15 Pro Max kihívója a Samsung oldalán a Samsung Galaxy S23 ULTRA DualSim 1TB. Ha android párti vagy, ettől jobb telefont nem igen találsz a piacon, hacsak nem a következő legerősebbet a háromból. Processzora a Qualcomm® Snapdragon™ SM8550, ami 8 magos (1×3.36 GHz Cortex-X3 & 2×2.8 GHz Cortex-A715 & 2×2.8 GHz Cortex-A710 & 3×2.0 GHz Cortex-A510) és GPU pedig Adreno 740. Memóriából 8GB, belső tárhelyből 1TB került bele. Kijelzője 6.6″ WQHD+ (3088 x 1440) fényes Multi-Touch Dynamic AMOLED 2X, mégpedig HDR10+ támogatással és Always-on display képességgel. Szelfi kamerája 12 MP-es, és most dobod el a hajad, hogy a hátlapi főkamera bizony 200 MP! Van mellette egy 10 MP Periszkópos telefotó kamera, egy 10 MP Telefotó kamera és egy 12 MP Ultraszéles kamera is, természetesen LED vaku társaságában. Vezeték nélküli kapcsolatra 5G ,Wi-Fi 802.11 ax, Bluetooth 5.3 és NFC amire képes. Helymeghatározásra használ A-GPS, BDS, GALILEO és GLONASS műholdakat. Akkuja 5000mAh és nagyon sokat bír. Szenzorokból gyorsulásmérő, giroszkóp, közelségérzékelő, iránytű és ujjlenyomatolvasó, légnyomásmérő van benne. És el ne feledjük a régi Note szériából az Ultra modell örökölte meg az S-Pent.

Samung Galaxy Z Fold5 12/512GB

A Samsung “normál” telefonjai között a zászlóhajó a Galaxy S23 Ultra volt, de valljuk be, az igazi nagyágyú sokak számára a Samsung Galaxy Z Fold5 12/512GB. Habár tárhelye fele akkora, memóriából 1,5x annyit kapott, 12GB-ot, és ezen kívül a specifikációik megegyeznek hardver téren. Ami miatt viszont nagyot üt ez a telefon, az a belső képernyője, ami eszement produktívan használható. Szintén rendelkezik S-Pen támogatással, csak még nem oldották meg, hogy a telefon házába kerüljön, remélhetőleg a Fold6-nál már ez is terítéken lesz.

A legerősebb Samsung telefonok

Ahogy a Top 3-ba is két Samsung készülék került, így csak azokat tudjuk megismételni, valamint a Fold5 mellé a közel azonos hardverrel ellátott Flip5-öt is bedobjuk:

A legerősebb Apple telefonok

Az Apple is helytáll rendesen ebben a kategóriában és több típusban is megjeleníti mindegyik telefonját, melyek közül többnek is itt a helye a listában.

A legerősebb Xiaomi telefonok

A Xiaomi kicsit lemaradt a többiekhez képest, de még mindig részt vesz a felső kategóriában természetesen, de mint ha inkább a középkategóriára helyezne több hangsúlyt mostanában.

A legerősebb Motorola telefonok

A Motorola régi motoros, viszont úgy néz ki egyre csak előrukkol valami újjal. S a hajlítható telefonok világába talán ők voltak az elsők, akik beleszagoltak, úgy látszik nem hagytak fel ezzel a vonallal.

Okostelefon vásárlás hitelre

A legerősebb okostelefonok nem csak teljesítményben, de árcédulában is a erősek, így aki nem szeretne ekkora összegtől egyben megválni, választhatja a 0% THM-et, mert ilyen esetben 10 vagy 20 hónapos futamidőre kell a teljes összeget kifizetni egyenlő részletekben. Aki pedig még apróbb részleteket szeretne, választhatja a normál áruhitelt, ott viszont már a végére magasabb lesz a kifizetett összeg, mint a teljes ár, cserébe viszont nagyon csekély havi törlesztővel számolhat. Aki belevág egy ilyen telefon vásárlásába, biztos nem fogja megbánni, hiszen a forgalomba lévő telefonok legjobbját tudhatja majd a zsebében.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.