Kezdőlap / Cikkek / Tinder a kutyádnak… vagy a tehenednek

Tinder a kutyádnak… vagy a tehenednek

Nem egyszerű ehhez a témához megfelelő illusztrációt találni…

Kezdjük az alapokkal: a Tinder egy randizós alkalmazás, aminek az a lényege, hogy ömlenek rád képek lányokról/fiúkról, te pedig jobbra húzod azoknak a fotóját, akik tetszenek és balra azokat, akik nem. Ez egyszerű, nem? Jó, most képzeld el, hogy a háziállatodnak is így találsz párt… vagy haszonállatnak… például egy tehénnek.

A cikk alapötletéül a HVG nemrég megjelent írása szolgált, amiben azt részletezik, hogy egy Tinderhez hasonló app jelent meg, mezőgazdászoknak. A Tudderre regisztráló farmereknek fényképeket tölthetnek fel a párt kereső többi marháikról, kiegészítve a fontos információkkal, mint a kor, helyadat, törzskönyv vagy kórtörténet. Az appban lévő hangeffektek a témához  legautentikusabb tehénbőgéssel lettek megoldva. Amennyire furcsa ötletnek tűnik, annyira hatásos lehet: a fejlesztők szerint nagyban gyorsultak a mezőgazdasági ügymenetek a közösségi média megérkezésével, így egy ilyen „társkereső” app akár lendíthet is a marhagazdálkodás helyzetében.

„Jobbra múz vagy balra múz?”
– /HVG: Tehén-randiapp: társkereső app indul szarvasmarháknak Angliában /

A cikk elolvasása után nem hagyott nyugodni a téma (erről lehet, hogy beszélnem kéne egy pszichológussal) és elkezdtem böngészni a témában. Két komolyabb projektre sikerült rálelnem, mind a kettő a kutyákra koncentrált. Ahhoz, hogy az ember legjobb barátjának találjunk pajtást (nem tisztázott, hogy csak sétacimbora-keresésre, vagy akár tenyésztés céljából is használják az appot) feltelepíthetjük a BarkBuddy és a Twindog alkalmazásokat. Kutatómunkám eredményeképp kiderült, hogy a Twindog már nincs is fent a Play áruházban, a BarkBuddy pedig kis hazánkban egy elérhető kutyust sem tudott megmutatni. További megoldásokat keresve megtaláltam a KutyaRandi appról szóló cikket, viszont maga az alkalmazás már ebben az esetben sem volt elérhető.

Ti mit gondoltok, érdemes lehetne így pajtást találni a háziállatainknak? Ismerkednél az alapján, hogy kinek milyen kutyája van? Ha már állítólag hasonlítanak a gazdáikra…

via GIPHY

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

Mitől olyan népszerű a Battle Royale?

Sajnos rossz hírem van azoknak, akik abban bíztak, hogy az 1999-ben kiadott, majd 2000-ben filmre …

%d blogger ezt szereti: