Kezdőlap / Cikkek / TikTok Now – A kínaiak ismét másolnak

TikTok Now – A kínaiak ismét másolnak

A TikTok pár éve úgy robbant be a köztudatba, hogy felocsúdni sem volt időnk, már minden fiatal azt nézte. Azóta az idősebb korosztályt is beszippantotta a rövid videókból álló alkalmazás, melynek felhasználói száma mára meghaladta az 1,3 milliárdot. Ráadásul az algoritmus egészen baráti, hiszen nem a sok feliratkozóval rendelkező videósok tartalmait részesíti előnyben, hanem a legnépszerűbbeket, így bárki hirtelen nagy követőtábort érhet el, ha a videói széles közösségnek elnyerik a tetszését.

A helyzet az, hogy a Facebook, Instagram és a Youtube is elkezdte másolni ezeket a rövid videós megoldásokat, hogy le ne maradjanak, mert erre van igény. Viszont most a TikTok másolt az egyik új, növekvő közösségi appról, ami nem más, mint a BeReal.

A BeReal-ről azt érdemes tudni – ha valaki még nem ismerné -, hogy egy olyan közösségi alkalmazás, amelyben mindenféle filter lehetőség nélkül a valóságot kell fotózni. A nap folyamán küld egy értesítést, hogy most van 2 perced készíteni egy képet, ilyenkor az app a kamera hátsó, majd elülső kameráival is készít egy fotót. Így megmutathatjuk random időpontokban hogyan is telik egy napunk és épp hogy nézünk ki valójában smink és filterek nélkül. Ha az adott 2 percben nem sikerül elkészíteni a képet a nap folyamán, akkor pedig a posztunk mellé oda lesz írva hány percet vagy órát késtünk a fotókkal. Így ha túl mesterkélt, akkor azonnal lehet sejteni, hogy rákészült az illető, ezzel el is veszti értelmét az app használata számára. Az ismerőseid által készített képeket pedig csak akkor nézheted meg, ha a saját BeReal-ed is kiposztoltad az adott napon.

Ehhez hasonló funkció most a TikTok Now, amelyhez nem kell külön alkalmazás, az alsó sávban, a kezdőlap mellett találjuk. Itt nem csak fotót, hanem maximum 10 másodperces videót is készíthetünk amikor a TikTok küldi a napi jelzést, hogy most készítsd el a TikTok Now posztodat.

Annyi korlát van, hogy ezen tartalmakat csak a 18 évet betöltött felhasználói oszthatják meg a TikTok-nak saját feedjükben.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 3 legjobb gamer PC (2022 november)

Egy jó gamer PC összeállítás aranyat ér, hiszen az építés fárasztó meló és jobb, ha …