Kezdőlap / Cikkek / A TikTok képernyőfüggő fiataloknak hozott új frissítést

A TikTok képernyőfüggő fiataloknak hozott új frissítést

Nemcsak a fiatalok, de mi magunk is hamar függővé válunk, főleg TikTokon, ahol rövid élvezetekként tekintünk a mások által készített videókra. Könnyen lapozgathatunk, ha épp az előző nem tetszett vagy már befejeztük. Ez a folyamat olyan egyszerű, hogy észre sem vesszük, hogy hosszú percek, sőt… akár órák telnek el azzal, hogy ezt műveljük.

A TikTok legújabb frissítése éppen erre irányul. Egyes kutatások kimutatták negatív hatásait, ami főleg a fiatalokat érinti, és erről tájékozódnunk kell. Az irányítópulton ezentúl szemünk előtt lesz, hogy hányszor nyitottuk meg egy nap az alkalmazást, mennyi időt töltöttünk el előtte. A saját időnket eddig is korlátozhattuk és ez továbbra is megmarad, de ezt kevés fiatal állítja be. Kicsit hatékonyabb lesz, ha ez az infó az irányítópulton megjelenik.

A 13-17 év közöttiek számára külön figyelmeztetéseket is bevezet az alkalmazás. Ha egy kiskorú egy nap több, mint 100 percet tölt az alkalmazás előtt, erről értesítést kap. Kérdés, hogy melyik kiskorú fog ezzel valóban törődni?

Mindenesetre a próbálkozás dicséretes. Sokan le fognak döbbenni, mennyi időt töltenek el az alkalmazással, és saját érdekükben próbálják kicsit abbahagyni, hogy ne váljanak függővé.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 5 játék megjelenés – 2022. június

VAKÁCIÓ! Végre itt a nyár, de nyaralás előtt még gyorsan nézzük meg, hogy mit kínálnak …