Kezdőlap / Hírek / Samsung Galaxy S10 | Teljes kijelzős ujjlenyomat olvasóval készülnek?

Samsung Galaxy S10 | Teljes kijelzős ujjlenyomat olvasóval készülnek?

Hamarosan itt a 2019-es esztendő és februárban rendezik az MWC 2019-et, amin várhatóan debütál a Samsung Galaxy S10-ese. Hogy mi várható tőle? Pletykák sorát olvashattuk már, de egy új szabadalom bevezetésével a Samsung most felkeltette az érdeklődésünket!

A Samsung Galaxy S10 az MWC-n debütálhat, egy hónappal a CES 2019 után, ahová a pletykák szerint a hajlítható Galaxy X-et viszi majd magával a Samsung. Hogy mennyire fontos év lehet a következő a Samsung számára, azt az is mutatja, hogy igyekszik nem csak lépést tartani a többiekkel, hanem akár előre is gondolkodni azért, hogy a 2019-es esztendőben ő legyen a legmenőbb. Az S10 szériával kapcsolatban felröppent az a hír, hogy a Huaweihez és az Oppo-hoz hasonlóan egy kijelzőbe épített ujjlenyomat szkennert kap majd a telefon. A csavar azonban most jön a képletbe!

A tech2.hu nemrég arról közölt cikket, hogy új szabadalmat védetett le a Samsung, amely arra utal, hogy olyan technológián dolgoznak, ami lehetővé tenné az egész kijelző ujjlenyomat-olvasóként való használhatóságát. Lényegében, nem csupán egy ponton érzékelné a szenzor a biometrikus azonosítónkat, hanem mindenhol. Az olvasó egyébként egymás után háromszor csekkolja majd le az azonosítót, méghozzá 20-30 milliszekundum alatt, a képernyő fényereje pedig 200 és 1000 nit között mozog majd. A leolvasáshoz viszont 700 nitre lesz szükség, ami egyezik a Synaptics elvárásaival is.

Hasznossága tagadhatatlan, azonban ezzel talán sebezhetőbb is lesz a telefonunk, legyen szó biztonsági kérdésekről, illetve a kijelző sérülése miatti lezárási problémákról (vajon egy kisebb zúzódás, ami mellett még tudjuk használni a telefont, mennyiben befolyásolná a működését?). Egy biztos, izgalmas 2019-es évre számíthatunk, ha a Samsung és a hozzá hasonló nagy gyártók ilyen tempóban folytatják a versengést.

FIGYELEM: A képek nem hivatalos anyagok, így a rajtuk látható telefonok szimpla spekuláció eredményei. Amint lesz hivatalos anyag a telefonról, úgy azt természetesen jelezni fogjuk.

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

Top 5 játékmegjelenés 2020 novemberben

Az év végéhez közeledve egyre durvább játékmegjelenések lesznek, hiszen a nyári uborkaszezon utánra időzítenek leginkább …