Az egyik legjobb PS5 SSD 2023 | SSD vásárlás PS5-be

A PlayStation 5 egyik legnagyobb újítása volt, hogy a HDD-t végre SSD-re váltotta, így a töltési idők olyan drasztikusan lecsökkentek, hogy akár 10-15-ször is rövidebb lett a játékok töltési ideje. Ennek a sebességnek viszont ára van, hiszen nem lehet akármilyen SSD benne ennek az eléréséhez, annak megfelelő gyorsaságúnak kell lennie és hűtőbordával rendelkeznie.

A Sony szerencsére okosan gondolkodott és bővíthetővé tette a PS5-öt bárki számára egy második SSD hellyel, melyet a borítás egyszerű lepattintásával bárki elérhet és így növelheti a tárhelyet. De milyen megfelelő sebességű SSD-t ajánlunk bele?

Gigabyte Aorus Gen 4 7000S 2TB

Aki igazán ütős SSD-re vágyik, ráadásul megtriplázva a PS5 tárhelyét, annak a Gigabyte Aorus Gen4 7000S SSD 2TB tárhellyel tökéletes választás lehet. M.2 2280 formátumú és csatlakozása PCI-Express 4.0 x4, NVMe 1.4.; melynek írási sebessége 6500 MB/s, és olvasási sebessége pedig 6850 MB/s szekvenciálisan. 2GB DDR4 gyorsítótárral is felszerelték, a várható élettartama 1,6 millió óra (ez 182 év XD). A hűtőbordája nanokarbon bevonatú és már alapból PS5 ready-nek hirdetik. Aktív energiafogyasztása olvasás közben átlagosan 7,6W, míg írás alatt 8,4W. 3 év garancia jár hozzá.

Habár ez az SSD nem olcsó mulatság, de ha figyelembe vesszük, hogy ezért az árért (kicsivel több, mint) 3-szor annyi tárhelyünk lesz a PS5-ben, amiben alapból 825GB tárhely érhető el. Arról nem beszélve, hogy a PS5 saját SSD-jének a sebességével vetekedve nem lassulnak majd a betöltések, mert ez az SSD is ugyanarra képes, így máris megéri az árát.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.