Kezdőlap / Cikkek / PlayStation VR2 megjelenés

PlayStation VR2 megjelenés

A Sony PlayStation konzol eddig az egyetlen, mely VR -al is rendelkezik és bizony az első VR után elérkeztünk 2023-ba, amikor is február 22-én megjelenik a PS VR2, amely elképesztő tulajdonságokkal fog rendelkezni, mely mérföldkövekkel repít minket előre a Virtuális valóság világában.

Hogy mire lesz képes a PlayStation VR2?

4K HDR kijelző – Ennek hála tűéles képet és gyönyörű színeket, valamint szuper feketét fogunk kapni, ami a normál VR-ban inkább csak szürke volt.

Tempest 3D hangzás – A Tempest 3D-nek köszönhetően egy sztereó fülessel is tökéletesen be fogjuk tudni határolni a körülöttünk zajló események hangjainak irányát.

Haptikus visszacsatolás – Ahogy a PS5 új kontollerében is érezhettünk a kontrolleren különböző rezgéseket, így azt megkapjuk a PS VR2 kontrollerein is.

110 fokos látómező – Csökken a búvár effektus, hiszen nagyobb látómezőt kapunk, így a szemünkkkel bármerre nézhetünk határtalanul.

Adaptív trigger – A ravaszok ellenállását is a játékok maguk állítják a kezünkben lévő tárgyaknak, a fegyvereknek megfelelően.

Finger touch detection – A gombok nem csak a nyomást, de az érintést is érzékelik, mely szintén hozzájárul majd a jobb virtuális élményhez.

Foveated rendering – A játékok minél energiahatékonyabb futtatásához amerre nézünk, ott sokkal inkább lerendereli majd a motor a tájat, így mi mindig a tökéletes képet kapjuk. Míg pl. a hátunk mögé eső terület alacsonyabb renderelést kap amíg oda nem nézünk.

Eye tracking – Talán az egyik legmenőbb fejlesztés, hogy folyamatosan figyeli majd a headset a szemmozgásunkat, hogy merre nézünk. Így pontosan a szemünkbe tudnak nézni a karakterek, vagy akár egy menüt is tudunk kezelni csak a tekintetünkkel, vagy ha célba akarunk dobni, akkor is hatékony szerepet kap.

Headset feedback – haptikus visszajelzést kaphatunk a fejünkön lévő PS VR2-től is, ezzel érzékeltetve egy robbanást, reteszeket, egy méhrajt körülöttünk vagy akár ha fejbevágnak a játékban.

Az előző VR gyerekbetegségei, amit el lehet felejteni

Az első PlayStation VR is lehengerlő volt, de az igazán nagy hátránya talán a VR és kontrollerek térben való pozícionálására használt fények és az ennek lekövetésére szolgáló PS kamera volt. Amint kikerült a kamera képéből a move kontroller vagy bármi került a kamera és a kontrollerek esetleg a headset közé, máris zavar lépett fel a térben. Arról nem is beszélve, hogy becsillanó felület, tükör, közvetlen napfény sem volt jó hatással erre a követési technológiára. Ehhez képest hatalmasat lépett előre a PS VR2, hiszen itt már kamerák a VR-ban vannak és azok követik le a környezetünket és a kontrollereket, így szinte lehetetlen, hogy az útjába kerüljön bármi.

Maga a VR felbontása is hagyott némi kívánnivalót maga után, de az még elviselhető volt. A nagyobb problémát inkább az okozta, hogy nem volt elég erős még egy PS4 Pro sem ahhoz, hogy nagyobb felbontásban lehengerlő grafikát kiemelkedő felbontásban nyújtsanak a VR-nak. A VR2-nél a felbontás 4K-ra vált, ráadásul HDR minőségben élvezhetjük és a PS5 erős hardvere kellő erőt fog biztosítani a Playstation VR2 meghajtásához.

PS VR2 kicsomagolás

A Sonytól a napokban kaptunk egy kicsomagolós videót is, ahol megtekinthetjük, hogy pontosan mit is rejt majd a PlayStation VR2 doboza:

Szeretnél egy PlayStation VR2-t? Rendeld elő még most, február 22. előtt, vagy vedd meg, ha már megjelent.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Dell Inspiron 16 5620 TESZT | Megbízható társ a mindennapi életben

A Dell az Inspiron sorozaton belül mindig is megbízható, egyszerű, mégis elegáns notebookokat tervezett. Nincs …