Kezdőlap / Cikkek / Őrült kütyük hardcore gamereknek

Őrült kütyük hardcore gamereknek


Gamer gadgets - kütyük játékosoknak

Ugyan az ajándékozás időszaka már jócskán elmúlt, a nagyobb ünnepek előtt mindig felbukkan egy-két olyan tárgy, amiről érdemes megemlékezni. Ezek általában inkább haszontalan és drága dolgok, és igazából semmi értelmük. Vagy azért, mert már létezik egy olyan hozzájuk hasonló tárgy, ami teljes mértékben ellátja a feladatukat, de az is gyakran elő szokott fordulni, hogy már maga az elképzelés jócskán földtől elrugaszkodott. Most mi ezekből a termékekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót szigorúan a jó hangulat megteremtésének érdekében!

Bcon – az eszköz, amivel a lábad is karrá válhat!

A Bcon talán az egyik az itt felsorolt tárgyak közül, aminél értjük azt, hogy miért is hozták létre, azonban marketingjével nem igazán tudunk megbékélni. A képen látható picike eszköz egy szíj segítségével felrögzíthető például a játékos lábára (de akár fejre is) és négy különböző irányba programozható. Ezekhez az irányokhoz (jobbra, balra, fel, le) be lehet állítani az eszköz programja segítségével egy billentyű kombinációt, amit később könnyebben és sokkal gyorsabban lehet majd így használni. Tehát, ha például egy one-shooter játékban beállíthatod, hogy a lábad balra mozdításakor a karaktered töltse újra a fegyverét. A promóciós videó vége fele azt is bemutatják a készítők, hogy mozgássérült emberek, akik például nem tudják használni a kezüket, hogyan tudnak ezzel az eszközzel játszani. Ebből a szemszögből nézve hasznosnak bizonyul az eszköz, ám mi kételkedünk abban, hogy a legtöbb játékos hasznosnak gondolná. Aki egy egérrel és billentyűzettel tanult meg játszani, nem fog hirtelen átváltani, és a lábával irányítani.

A világ legergonomikusabb gaming billentyűzete

Mára már annyi különböző fajtájú és felépítésű billentyűzettel találkozhatunk, hogy nagyon nehéz újat mutatni a számítástechnikai piac ezen térfelén. Azonban egy cégnek még ez is sikerült. Kifejlesztettek egy az ígéreteik szerint sokkal ergonomikusabb billentyűzetet, kifejezetten játékhoz, illetve olyan személyeknek, akik nagyon sokat használnak asztali számítógépet. Ennek az ergonomikusabb klaviatúrának köszönhetően a sok gépelés és játék közepette nem esik annyi teher és nyomás a csuklóra. Jól hangzik nem? Nos, az ergonomikus kialakítás a billentyűzet esetében, a pluszként hozzáépített csuklótámasz mellett azt takarja, hogy egy hagyományos klaviatúrát ketté vágtak, így olyan távolságra tudjuk őket helyezni egymástól, amennyire az kényelmes számunkra.

Retro gameboy telefontok az unalmas utakra

Van, amikor már a telefonra letölthető játékokat is megunja az ember, vagy csak szeretne egy kicsit „utazni az időben”. Erre a helyzetre találták ki az olyan telefontokokat, amelyekbe egy gameboy van beépítve. Megtévesztő lehet ugyan, de nem csak design-elemként szerepel egy mini képernyő és pár gomb a telefon hátulján. Abban a verzióban, amelyet mi találtunk például 36 beépített játék van a tokban, amelyek egytől egyig a régi „szép” időket idézik. Így ha kedvünk szottyan BKV-zás közben tetriszezhetünk vagy akár Super Mariózhatunk is.

Nektek mi az a kütyü, ami nem hiányozhat a gyűjteményetekből?

Nézz körül webshopunkban, hátha megtalálod azt a kiegészítőt, amire szükséged van!

Comments

Kapcsolat Tarcsi Szilvia

Talán ez is érdekel

Nincs szükséged új notebookra!… vagy mégis?

Kíváncsi vagy, hogy szükséged van-e notebookra? Esetleg a régit érdemes lenne-e lecserélned? Ezekre a kérdésekre …