Olcsó kiegészítők a notebookod-hoz

Hihetetlen, de néha a legapróbb kiegészítők tudják a legjobban megkönnyíteni a hétköznapi felhasználók dolgát. Egy notebookhoz, vagy egy telefon árához képest „filléres” kiegészítők vásárlásával könnyíthetjük meg a hétköznapokat, vagy épp szerezhetünk be minőségi „tartalék”-eszközöket a váratlanabb helyzetekre. Nézzük is, hogy milyen 10.000 forint alatti kiegészítőkkel egyszerűsíthetünk a hétköznapokon.

HAMA NOTEBOOK HŰTŐPAD

3200 forintért biztosíthatunk hűsítő légáramlatokat a notebookunk alsó fertálya felé, hogy a komolyabb terhelés alatt se melegedjen túl. Dizájnban nincs igazán túlmisztifikálva a szerkezet – bár a „gamer”-hangulat kedvéért kapott egy kék LED-világítást -, de így is tökéletesen ellátja majd a dolgát. Legnagyobb pozitívuma, hogy akár egy 17,3-as képátlójú notebook is elfér rajta kényelmesen, így a Hama notebook hűtőpadjához tényleg bátran nyúlhatunk, legyen szó akármekkora – hűtésre váró – bestiáról is.

DELOCK USB HUB

Az office notebookok esetében felmerült már egy párszor az a kérdés, hogy: „mi a fenéért tettetek össz-vissz ennyi portot rá?”. Az USB Hub-ok, úgy működnek, mint egy klasszikus értelemben vett hosszabbító-elosztó: az egy dugaszból csinál – jelen esetben a DELOCK USB HUB-nál – négyet. Olyan botegyszerű helyzetekben is hasznos lehet ez az elosztó, ha két USB-kulcsunk nem fér el egymás mellett és kellene egy olyan „közvetítő” elem, aminél nagyobb távolságra helyezhetjük őket. Maga a tétel nincs 3000 forint és bármikor jól jöhet, bár a 2.0-ás kiadás miatt az átviteli sebessége nem olyan jó, mint a 3.0-ás, vagy 3.1-es kiadásoknak.

PORT DESIGNS 15,6″ HANOI CLAMSHELL NOTEBOOK TÁSKA

Felmerészkedtünk a 6000 forintos árcéduláig, hogy találjunk egy olyan táskát, ami 15.6 inches képátlóig – ergo a piac többségéig – minden notebookot mobilissé tehet. A Hanoi Clamshell  táska fekete, poliészterből készült és két fő rekeszt különít el. A fő részben tépőzárral rögzíthetjük a notebookunkat, míg a másik zsebbe nyugodtan eltehető a töltő, egy egér, vagy a fentebbi kiegészítők. A felsőkategóriás ultrabookoknál szinte elvárás, hogy eleve a csomag tartalma legyen egy kis táska a géphez, viszont ettől lejjebb mindenképp szükség lehet már az indulásnál egy sleeve, vagy egy notebook táska beszerzése. Elég csak évente egy-két nyaralás, vagy hosszú hétvégénél használni és már meghozta a kellő biztonságot, a kedvező befektetésért cserébe.

ASUS ROG Sica

Korábban már bemutattam az ASUS ROG Sica-t, így csak egy óvatosabb összefoglalóval jeletkezem: a tapipaddal ugyan lehet bánni, de egérrel még mindig könnyebb. Ha az ember ennyire korrekt áron tud magának szerezni gy vezetékes 5 gombos rágcsálót, ami 5000 DPI-s és állítható nyomógomb tokozással jelentkezik, akkor biztosan könnyebb lesz a dolga a hétköznapokban. Itt a videó róla:

ASUS ROG RANGER

Az utolsó kiegészítő ismét a mobilitásnál jön jól, de inkább csak egy dizájnos kiegészítőnek mondanám. Az ASUS ROG Ranger Compact Case egy műanyag tartó, amibe az egerünket, vagy más apróbb kiegészítőket pakolhatunk. Kábel, pendrive, fülhallgató tárolására tökéletesen alkalmas „kopogós” műanyag ház, amit textil belsővel láttak el, benne pedig egy hálós elválasztóval hoztak létre egy kis zsebet.

Comments

Rólunk Katona-Kis András