Kezdőlap / Cikkek / NVIDIA Studio platform | GeForce RTX GPU felhasználás kreátor szemmel

NVIDIA Studio platform | GeForce RTX GPU felhasználás kreátor szemmel

Mindenki jól ismeri az NVIDIA GeForce RTX GPU-ját, de leginkább játékokhoz szükséges videóvezérlőként gondolunk rá, holott ettől sokkal többre hivatott. Amennyiben munkára használnánk, grafikai-, modellező- és videóvágó alkalmazásokhoz, ahhoz külön dedikált meghajtóprogrammal is ellátnak minket az NVIDIA honlapján. Ebben az esetben a legfrissebb Studio Drivert szerezhetjük be a gépben lapuló videóvezérlőnkhöz.

Grafikus processzorok

Tökéletes képet kaphatunk a támogatott GPU-k listájából, ahol nem csak bekategorizálják a processzorokat, hanem leírják, melyik mire képes. Így átláthatóbbá válik számunkra a választék, és az is, hogy melyikre lehet szükségünk a jövőben: GeForce RTX GPU összehasonlítás.

Több alkalmazás is támogatja már natívan a GeForce RTX GPU-t, így sokkal stabilabbak és gyorsabbak. Bár a legtöbb alkotók által használt alkalmazás jobban fut, mint CPU használatával, a hivatalosan támogatott alkalmazások a közös együttműködésnek köszönhetően hibátlan stabilitással rendelkeznek.

Alkotói feladatokra tervezve

Az NVIDIA Studio notebookok minden alkotói területről érkezőnek kínál megoldást, hiszen GPU szinten választhatják ki maguknak a leginkább megfelelőt. Különböző igényeik vannak a streamereknek, kép- és videó szerkesztőknek vagy éppen a 3D animátoroknak.

Minden GeForce RTX GPU kihasználja a mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladatokat, melyekhez külön dedikált Tensor magok állnak rendelkezésre.

Az NVIDIA Studio notebookok különböznek a játékra szánt notebookoktól, hiszen elsősorban az alkotói munka támogatására készültek, így az erős GPU mellett gyakori az OLED kijelző, nagyobb memória. Valamint ezek a notebookok sokkal elegánsabb, letisztultabb külsővel rendelkeznek, mint az extrémebb kinézetű, LED világításokkal felvértezett gamer notebookok.

Egy RTX 3050-nel szerelt NVIDIA Studio notebook tökéletes az alábbi feladatokra:

  • Fotószerkesztés és grafikai dizájn feladatok (Mesterséges intelligenciával gyorsított funkciók)
  • Alapvető videószerkesztés (Mesterséges intelligenciával gyorsított renderelés)
  • NVIDIA Canvas (Mesterséges intelligenciával működő fotorealisztikus rajzolás)
  • Streaming továbbfejlesztett mesterséges intelligencia effektusokkal
  • Vizuális háttér eltávolítása, cseréje, képi háttérzaj eltávolítása
  • Automatikus keret

NVIDIA Canvas

Az NVIDIA Canvas egyelőre Béta fázisban van, de nagyon érdekes, ahogy szinte gyermekrajz szintű firkálmányainkból fotorealisztikus képeket készít a mesterséges intelligenciát segítségül hívva. Ráadásul különböző stílusok is kiválaszthatók, akár már a kép elkészülte után is. Ha kíváncsi vagy és szeretnéd kipróbálni, akkor ide kattintva letöltheted!

Streaming Mesterséges intelligenciával

A Streaming erőteljesen megkönnyíti a munkánkat a sok funkcióval, amit a mesterséges intelligenciának köszönhetünk. Már régen nincs szükség komoly webkamerára és zöld háttérre ahhoz, hogy “kivágjuk magunkat” és elhelyezzük a streamen. Ráadásul olyan szinten javítottak a mikrofon érzékelésén, hogy mindenféle zajt, visszhangot képesek eltávolítani a hangsávból, mindezt élőben. Töltsd le és próbáld ki!

Nem semmi, hogy a pár évvel ezelőtti szintről már hová fejlődött az NVIDIA GeForce RTX GPU, és a játékokon kívül milyen komoly szolgáltatásokat képes nyújtani az alkotóknak. Nem kérdés, hogy ha szükség van ezekre a funkciókra, akkor egy komoly RTX grafikus vezérlőre kell lecsapnunk!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

A legjobb ár/érték arányú telefonok [2022] – Segítünk választani!

Napjainkban komoly fejtörést okozhat, ha új okostelefont szeretnénk vásárolni. A kínálat elképesztően széles. Rengeteg márka, …