Kezdőlap / Cikkek / Notebook iskolakezdésre az Nvidia Geforce RTX tudását felhasználva

Notebook iskolakezdésre az Nvidia Geforce RTX tudását felhasználva

Napokon belül iskolaszezon és az elmúlt pár évben megtanultuk, hogy bizony a gyerekeknek sem árt saját notebook. Nemcsak azért mert bármikor jöhet egy újabb online oktatási hullám, hanem ettől függetlenül is a 21. században már elengedhetetlen a technika fejlődésével és az internet elterjedésével az online információszerzés az iskolai tananyag mellé. Régen még számítástechnika szakkörök voltak, most már lassan tanítani sem kell, a gyerekek belenőnek és mindennapi eszközként használják a számítógépet.

Hogyan válasszunk notebookot iskolásoknak?

Érdemes figyelembe venni a tanuló korát. De talán még okosabb olyan gépet vásárolni, amely több évre is megfelelő sebességet és tudást biztosít a gyorsan növekvő csemetének, akinek az igényei is változnak az évek múlásával. Ezért is érdemes RTX GPU-val szerelt notebookot vásárolni, hiszen az NVIDIA olyan hardveresen támogatott szoftveres szolgáltatáspalettával rendelkezik, mely kielégíti tanulási folyamathoz kapcsolódó igényeket.

Nézd meg a videós tesztet is!

Hogyan támogatja az NVIDIA már egy alap RTX GPU-val is a tanulást?

GeForce RTX 3050

Az NVIDIA rengeteg olyan szolgáltatással rendelkezik, mely a tanulási folyamathoz és azon felül is az online jelenlét minőségével kapcsolatban nyújt magas szintű szolgáltatásokat.

A legfontosabb talán az NVIDIA Broadcast, mely játék stream-ekhez lett fejlesztve, de tökéletesen alkalmazható online oktatás közben is. A mesterséges intelligencia képes a hátteret levágni, és akármilyen díszletet behelyezhetünk, így nem látszik, ha a kamera terében mozgás van, például anyu porszívóz. Máris jön a következő fontos funkció, a zavaró zajok eltávolítása. Ugyanis az NVIDIA broadcast képes a beszédhangunkat leválasztani az összes környezeti zajról, pontosabban kioltja azokat. Így a túloldalon nem hallható a porszívózás, csak a beszédhang. Nincs több gatyában a háttérben elsétáló apuka vagy zajongó testvér, szülők.

Mindemellett erőteljes hardveres támogatást ad már az NVIDIA RTX 3050-es modellel szerelt notebook is a képszerkesztéshez, alapvető videóvágáshoz. Ha éppen a házifeladat azt megkívánja, mert napjainkban már a beadandók is sokszor online készülnek. A füzeteket kezdjük elfelejteni, lassan hamarabb gépelnek a gyerekek, mint ha kézzel írnának.

Hogy mit szeretnek még a gyerekek? Játszani. Akár az NVIDIA RTX 3050-et is lehet erre használni, főleg ha olyan játékról van szó, mely támogatja a DLSS-t. Utóbbit bekapcsolva egy lényegesen alacsonyabb felbontásról akár HD felbontásra is szert tehetünk, hiszen a mesterséges intelligencia 16K felbontáson tanulja meg, hogyan nézzen ki a kimeneti kép. Így egy valós idejű, teljes képrekonstrukció történik, nem csak egy sima felskálázás. Ezzel a technológiával komolyabb játékokat is képesek leszünk futtatni magasabb FPS szám mellett. A DLSS-ben több minőségi szint is létezik, attól függően, hogy a GPU mennyi időt tölt a képrekonstrukcióval. Csak egy hajszálnyival drágább egy ilyen GPU-val szerelt notebook, mint amiket enélkül, jóval gyengébb integrált GPU-val kapunk.

Ebben a kategóriában az alábbi két notebookot ajánljuk most szeptember 13-ig akciós áron:

GeForce RTX 3060

Itt bizony már nem belépő szintű gamer notebookról beszélhetünk, hanem egy normál gamer eszközről. Példaként ott az ASUS ROG STRIX G15 G513 modellje, amiben AMD Ryzen 7 6800H proci, 16GB DDR5 memória és 512GB M.2 SSD mellett pörög egy NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6 grafikus vezérlő. Na egy ilyen masinával már bátran csatába mehetünk. Persze csak és kizárólag akkor, ha elkészültünk a házifeladattal 🙂 A DLSS viszont itt is jól jön, hiszen sokkal látványosabb grafikai beállítások mellett érhetünk el magasabb FPS számot, melyet akár egy 144Hz-es monitoron sokkal inkább élvezhetünk.

Ebben a kategóriában az alábbi két notebookot ajánljuk most szeptember 13-ig akciós áron:

GeForce RTX 3070/3080

Természetesen a jót lehet fokozni jobbra és bivaly erősre is, így az RTX GPU-k komolyabb modelljeivel a legkiválóbb gamer notebookok közzé is betekinthetünk, ahol a határtalan játékélmény és az Ultra grafikai beállítások várnak minket élvezhető FPS szám mellett. A DLSS alkalmazásával pedig olyan magas FPS értékeket érhetünk el ULTRA beállításokkal is, melyekről eddig álmodni se mertünk. De ne feledjük azt sem, hogy ezek az RTX GPU-k már olyan igényes alkotói feladatokra is alkalmasak, mint a 3D modellezés és a renderelés. Meg se kottyannak nekik az ilyen feladatok elvégzései sem.

Ebben a kategóriában az alábbi két notebookot ajánljuk:

Konklúzió

A gyereknek tanulnia kell, de mivel gyerek, szüksége van kikapcsolódásra és játékra is. Hiszen minden társa játszik és ha Ő kimarad, kirekesztve fogja érezni magát. Fontos a tökéletes arány megtalálása a kötelességek, a tanulás és a szórakozás között. De miért ne adnánk meg neki a lehetőséget, hogy ugyanazon az eszközön végezhesse el a házi feladatát és lazíthasson is kicsit? 2022-t írunk és tudjuk, nincs visszaút, csak előre!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 3 legjobb gamer PC (2022 november)

Egy jó gamer PC összeállítás aranyat ér, hiszen az építés fárasztó meló és jobb, ha …