Kezdőlap / Cikkek / Norton antivírus összehasonlítás | A legnagyobb és legrégebbi

Norton antivírus összehasonlítás | A legnagyobb és legrégebbi

Ha azt kérném, sorolj fel vírusirtókat, szinte biztos, hogy az első három márka között szerepelne a Norton Antivírus. Miért van ez így? Mert a legnagyobb és legrégebbi vírusirtók közé tartozik, hiszen velünk van már több, mint 30 éve – egész pontosan 1991 óta. Ez a hosszú idő pedig garancia arra, hogy értenek hozzá! Nem csoda, hogy 100%-os vírusvédelmet biztosítanak, amennyiben őket választjuk.

Norton Antivirus Review (Updated 2022): Is Norton Good and Safe to Use?

Mi alapján válasszunk Norton vírusirtót?

Mielőtt vírusirtót szeretnénk vásárolni, fel kell mérni az igényeinket. 

  • Hány eszközön szeretnénk használni?
  • Milyen típusú eszközökön szeretnénk használni?
  • Átlag felhasználók vagyunk vagy gamerek?
  • Mekkora méretű tárhelyre lenne szükségünk a biztonsági mentéshez?
  • Vannak-e gyerekeink, akik külön védelmet és/vagy felügyeletet igényelnek?

A Norton ötféle vírusirtót biztosít számunkra

Ha érdekelnek a részletek, nézd meg videónkat!

A Norton vírusirtók közös tulajdonságai

Először nézzük azokat a szolgáltatásokat, amelyekkel mindegyik verzió rendelkezik!

Vírusvédelem

Természetesen, ahogy azt egy vírusirtótól elvárhatjuk, megvéd minket a kémprogramoktól, vírusoktól, kártevőktől és zsaroló programoktól. Ezzel védelmet nyújt a személyes- és pénzügyi adataink részére az interneten.

Felhőalapú biztonsági mentés PC-hez

Bizony-bizony nem árt, ha van biztonsági mentés a legfontosabb dokumentumainkról, hiszen nemcsak a fizikai sérülésektől kell félni, hanem akár egy zsaroló program titkosíthatja is adatainkat, amelyek visszaszerezhetetlenné válnak ezáltal. A felhőtárhely mérete termékenként különbözik. A Plus-hoz csupán 2GB jár, a Standard 10GB, Delux 25GB és 50GB, a Gamer 50GB, a Premium pedig 75GB online tárhelyet biztosít a biztonsági mentéseink részére.

Tűzfal asztali számítógépekre

MAC vagy Windows PC esetén a Norton tűzfala megfigyeli az átmenő forgalmat, kifelé és befelé egyaránt, és amint gyanús forgalmat érzékel, blokkolja azt. Így segít megvédeni személyes adatainkat az illetéktelen, rosszindulatú támadásoktól.

Passwords Manager

Eleged van már abból, hogy millió helyre kell különböző kritériumoknak megfelelő jelszót használni? Legszívesebben ugyanazt használnád mindenhova? Ez nem túl jó ötlet. A Password Manager segít erős jelszavak létrehozásában és azok titkosított tárolásában. Nemcsak PC-ről, de bármilyen mobileszközről hozzáférhetsz a szükséges belépési adataidhoz.

100%-os vírusvédelmi ígéret

Ez azért nem semmi! Amennyiben mégis csorba esne becsületükön, és vírusos lenne egy Nortont futtató számítógép, a teljes árat megtérítik.

A Norton 360 összes verziójára jellemző

Most értünk el arra a pontra, amikor azok az extrák következnek, amelyek már nem érhetők el minden verzióban. Jöjjenek a Norton 360 kiváltságai (tehát a Plus nem rendelkezik ezekkel a szolgáltatásokkal)!

Secure VPN

A Virtuális Magánhálózat (VPN) védelmet és titkosítást biztosít az adataid számára az online térben. Ezt akkor érdemes használni, amikor nyilvános, ismeretlen vagy jelszó nélküli hálózatra csatlakozunk eszközünkkel, legyen szó mobilról, tabletről vagy laptopról.

SafeCam PC-hez

Az internetes bűnözők képesek olyan kémprogramokat juttatni számítógépedre, melyekkel hozzáférhetnek a webkamerához és fotókat, videókat készíthetnek vele, majd azokat zsarolásra használhatják. A SafeCam megakadályozza, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a kamera képéhez.

Nézd meg a Norton 360

A Delux, Premium és Gamers verzió kiváltsága

További két funkció csak a Delux, Premium és Gamers csomagban elérhető, és akkor van igazán jelentőségük, ha gyermekeink vannak.

Szülői felügyelet

Fogalmunk sincs, hogy a gyerek a laptopja előtt ülve vagy a telefonját nyomkodva mennyi mindenbe futhat bele akarva, akaratlanul. Az ő védelmük érdekében a szülői felügyelet segítséget nyújt abban, hogy lássuk a gyerkőc milyen videókat néz, mire keres az interneten, milyen alkalmazásokat telepít. Ráadásul mobileszközeik esetében helykövetésre is van lehetőségünk. Ezen felül tartalomszűrést is tudunk alkalmazni.

Iskolai idő

Az otthoni tanuláshoz internetre van szükség, így azt nem szüneteltethetjük. Kezelhetjük a távtanulás környezetét gondoskodva arról, hogy a feladatokra koncentráljon gyermekünk, ne mással múlassa az időt.

A Norton for Gamers egyedi szolgáltatásai

Kizárólag a Gamer verzióban érhető el több olyan szolgáltatás, ami tényleg csak a játékosoknak fontos.

Game optimizer

Átcsoportosítja az erőforrásokat a játék javára, ezzel növelve a teljesítményt, hogy a játék minél gördülékenyebben futhasson.

Értesítések optimalizálása

Kizárólag akkor kap a játékos értesítéseket, ha számítógépe veszélybe került, mert megtámadták. A termék- és szolgáltatásemlékeztetők szabályzása is hatékonyabb.

Teljes képernyős mód észlelése

Érzékeli a teljes képernyős módot, és minden riasztást elnémít a kritikus riasztások kivételével.

Korábbi Norton 360 for Gamers tesztvideónkat itt tudod megnézni:

Bízom benne, hogy összefoglalónk alapján sikerül majd eldöntened, hogy neked melyik csomagra lesz szükséged! A teljes Norton termékcsalád elérhető a notebook.hu webáruházban.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

NVIDIA Studio platform | RTX GPU felhasználás kreátor szemmel

Mindenki jól ismeri az NVIDIA RTX GPU-ját, de leginkább játékokhoz szükséges videóvezérlőként gondolunk rá, holott …