Kezdőlap / Cikkek / Nokia 6 – Az egykori legnépszerűbb márka feltámadása

Nokia 6 – Az egykori legnépszerűbb márka feltámadása

 

2017. január 8-án számos pletyka és találgatás után végre hivatalossá vált: a Nokia feltámad. A HMD Global Oy (HMD), a finnországi székhelyű cég lesz a felelős azért, hogy a Nokia újra a piacra lépjen, sőt, a vállalat 10 évig a név tulajdonosa is lesz. Hadd mutassuk be a Nokia 6-ot!

Bár egyfajta feltámadásról beszélünk, azért ez mégsem egészen úgy lesz, ahogyan sokan gondolják. A Nokia új modellje ugyanis csak Kínában lesz elérhető és esetében nem is beszélhetünk sok extráról, de a HMD azt ígérte, ez csak a kezdet.

Az a hír járja, hogy 2017 elején a márka még számos eszközt fog piacra dobni, sőt, a vállalat kijelentette azt is, hogy a Nokia a globális piacra is visszatér.

A Nokia és az Android közös története

A HMD kiemelte, hogy a Nokia 6 készüléke egyszerűségével és letisztult formáival hódít. A XXI. században különösen fontos a felhasználók számára, hogy az okostelefon esztétikus legyen.

A cég elmondása szerint a készüléket 55 perc alatt képesek elkészíteni (ami a belsejét illeti), a külsejével már többet kell foglalkozniuk. Az elegáns megjelenés az eloxálásnak köszönhető, ez pedig már 10 órát vesz igénybe.

A Nokia 6 kijelzője 2.5D Gorilla Glass bevonatos, 5,5 hüvelykes és Full HD. Ami pedig a belsejét illeti, Qualcomm Snapdragon 430 Octa-Core-ral, 4GB RAM-mal, 64GB belső tárhellyel és Android Nougat 7.0-val számol. Az egyelőre még kérdéses, hogy a gyártó testre szabja-e a rendszert, vagy „tiszta” Android az eredmény.

És, hogy a Nokia 6 mivel szeretne kiemelkedni a többi okostelefon közül? Dolby Atmos hangrendszerével, előlapján ugyanis két hangszórót is elhelyeztek a gyártók.

A készülék előlapi kamerája 16, míg hátlapi kamerája 8 megapixeles.

A HMD állítása szerint az új Nokia 6 hosszú élettartamú akkumulátorral számol, de hogy ez egészen pontosan, számokban kifejezve mit jelent, még egyelőre az ő titkuk marad.

Comments

Kapcsolat Katona-Kis András

Talán ez is érdekel

A mesterséges intelligencia és a telefonok I. – Alkalmazás nagyító alatt: LKBL

Manapság, ha meghalljuk a „mesterséges intelligencia” szókapcsolatot, már egyáltalán nem vonjuk fel a szemöldökünket. Érdekes, …