Kezdőlap / Cikkek / Nincs hely a telefonodon? Ezzel a két trükkel akár gigákat is nyerhetsz

Nincs hely a telefonodon? Ezzel a két trükkel akár gigákat is nyerhetsz

Nem mindenki engedheti meg magának azt a luxust, hogy egy csúcsmodell okostelefont vásárol magának, és így sosem lesz gondja a tárhellyel.  Bizony, elég bosszantó, amikor a helyhiány miatt nem sikerül frissítened egy-egy alkalmazást és az is, ha a készüléked folyton csipog azt jelezve, hogy megtelt a hely. De hogyan orvosolhatod ezt az egyébként nagyon is gyakori problémát? A továbbiakban megosztunk veled két trükköt.

Törölj fotókat, videókat, esetleg töltsd fel őket a netre!

Valóban szükséged van 20 GB-nyi fényképre a telefonodon? A legjobb, ha olykor időt szánsz arra, hogy átlapozd a képeidet és feltöltsd őket a gépedre, esetleg egy felhő alapú tárhelyre.

A legújabb iOS az iCloud felhasználók számára tárhely optimalizálást kínál. A „Beállítások” „Képek” lehetőségén belül a tárhely optimalizálására kattintva a készülék automatikusan a képek olyan verziójával helyettesíti azokat, amelyek sokkal kevesebb helyet foglalnak és az eredetit egy kattintással le lehet tölteni.

Az Android felhasználói számára egy hasonló szolgáltatás érhető el a Google Képek segítségével.

Viszlát, hatalmas helyet foglaló fájlok!

Számos olyan fájl érkezik napi szinten a telefonunkra, amit egyszer megnézünk, jót nevetünk rajta, aztán soha többé nem nyitunk meg újra. Az általános beállítások „Tárhely” opcióján belül lehetőséged nyílik méret szerint osztályozva átnézni a legtöbb helyet foglaló fájlokat. Törölheted a cachét, valamint az alkalmazások adatait is.

Az iOS legújabb verziója egy különleges újítást is tartalmaz. A telefonod felismeri a legritkábban használt alkalmazásokat és „törli” őket. A megfogalmazás nem teljesen pontos, hiszen nem valódi törlésről van szó: a készülék feltölti az applikációt a felhőre, majd amikor legközelebb rákattintasz, újra letölti, így újra elérhetővé válik.

Comments

Kapcsolat Papp Alexandra

Talán ez is érdekel

Otthoni Home Office munka – Mi kell hozzá?

Elérkezett a Home Office ideje, aki megteheti, az otthonról végzi a munkáját. Mire lesz szükségünk, …