Kezdőlap / Tudomány / Művészeti alkotás telefonokból | Honorból műtárgyat

Művészeti alkotás telefonokból | Honorból műtárgyat

 

A modern művészet és a technológiai fejlődés kölcsönhatására emlékeztetett minket a Honor, amely megnyitotta kiállítását „Művészológia” (angolul Artology) Hong Kongban. A kiállítás célja az volt, hogy vegyítse a művészetet és a technológiát változatos performanszokon és műalkotásokon keresztül. Mi sült ki ebből?

Az Arthology kiállítás tárlatán – ami amúgy ingyen látogatható, ergo ha arra jártok, akkor mindenképp nézzetek be – jelent meg az Aurora névre hallgató műalkotás, ami a kiállítás egyik legizgalmasabb darabja. Mitől annyira izgalmas Red Hong Yi műve? Nos, a malajziai iparművész hölgy mintegy 2000 darab, újrahasznosított Honor okostelefon üveg hátlapjából hozta létre az installációját.

„Óriási öröm számomra, hogy lehetőségem nyílt együttműködni a Honorral egy ilyen grandiózus projekt keretében. Ennek az egyik legjobb része az volt, hogy élvezhettem a Honor bizalmát, akik teljes kreatív szabadságról biztosítottak engem és hittek a szokatlan ötleteimben. Remélem, hogy az Aurora a látogatóknak egy olyan élményt kínál majd, amely a tudományt, a technológiát és a művészetet egy meghitt, elmélkedésre buzdító térben ötvözi.” – idézi Hong Yi-t az IGN Hungary.

Egy Alaszkában töltött este emlékét formálta meg a hátlapok felhasználásával: az éjszakai égbolton cikázó zöld fények és a digitális világ furcsa reflexiói jelenhetnek meg a speciális üveghátlapok sokaságának köszönhetően. Ahogy korábban a Honor 10 bemutató videónkban is esett róla szó, a 15 nanomembrános bevonatból álló üveghátlap rendkívüli látvány már önmagában is, egy ilyen installációban pedig igazi kuriózum, amit óriási élmény lehet élőben megcsodálni.

Ti mit gondoltok róla?

Red Hon Yi sosem szerette az “átlagos” megoldásokat. Jackie Chan portréját egy drótháló segítségével, fadarabokból állította össze.

 

 

 

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

Adatbiztos böngészők – amikor minden betű biztonsága számít!

Global Cyber security concept A Facebook megrázó adathalászatát és az abból burjánzó botrányát követően az …