MSI Stealth 16 MERCEDES-AMG MOTORSPORT – A13V Teszt | gamer notebook a javából

A tesztre kapott MSI gamer notebook a Mercedes együttműködés miatt különleges, hiszen egy olyan spéci csomagot alkottak számunkra, melyet élvezet kicsomagolni. Lássuk is, mivel van dolgunk!

Kicsomagolás, külső

Az MSI Stealth 16 MERCEDES-AMG MOTORSPORT – A13V notebook elég nagy dobozban érkezett hozzánk, melyet felnyitva máris prémium érzés fog el minket. Újabb két nyitófül felhajtása után pedig egy védőszütyőben meg is találjuk magát a notebookot, de mielőtt rátérnénk a masinára, folytassuk a doboz tartalmának felfedezését. A notebook alatt további fakk fedezhető fel, amelyet felnyitva kapunk egy Mercedes egérpadot, a géphez dizájnban és színben illő vezeték nélküli egeret, dual (USB Type-A és Type-C) csatlakozós pendriveot valamint egy szütyőt a kiegészítők számára, persze mindegyiken megtalálható az MSI és Mercedes AMG MOTORSPORT logoja. És természetesen itt található a notebook toltőadaptere is.

A notebook fedlapján is megtalálhatók a logók, első ránézésre egy kellemes szürke színű, visszafogott gépről beszélünk. A hátulján viszont mégis kapott egy elegánsan és visszafogottan elhelyezett led-es világítást a pepitás célzászló mintája közé elhelyezett “STEALTH” (lopakodó) felirattal.

Nézd meg a videós tesztet is az MSI Stealth 16 MERCEDES-AMG MOTORSPORT – A13V notebookról:

Ezt leszámítva első ránézésre nem egy tipikus csilli-villi, extravagáns kinézettel rendelkező gamer notebook, aminek biztosan van, aki kifejezetten örülni is tud, de akinek mégis hiányzik egy kis extra színpaletta, az majd a billentyűzet RGB háttérvilágításán kiélheti igényeit.

A mérete 355,8 x 259,7 x 19,95 cm, súlya pedig 1,99 kg. Gamer notebookhoz képest még könnyűnek is mondható, főleg hogy 16″ méretű.

Hardver, csatlakozók

A notebookot kinyitva a 16″ UHD+ (3840 x 2400) felbontású fényes OLED kijelző fogad minket, mely 100% DCI-P3 támogatottságú OLED panel, viszont “csak” 60 Hz-es, ami gamer notebookok esetén nem a megszokott bőven 100 MHz feletti érték. Persze ez semmiféle akadályt nem jelent, ezen az adaton is látszik, hogy ez a notebook nem csak gamingre lett kitalálva, hanem komoly alkotói munkára is, így megköveteli azt a csúcshardvert, amit belepakoltak. De mi is alkotja ezt pontosan?

Processzorból egy Intel Core i9-13900H került bele 24M cache kíséretében, maximálisan 5,4 GHz működési órajellel. Memória mennyiségére és sebességére sincs panasz, mert az a 32 GB DDR5 RAM 5200 MHz-es órajellel több, mint kielégítő. Tárhelyben sem fukarkodtak, 2TB M.2 PCIe SSD biztosan elég lesz mindenre is kétszer, bár azért a játékok közül nem 1 van 100 vagy akár 150 GB felett, de akkor is bőven elég lesz. És most jöjjön a nagyágyú, a GPU, ami egy NVIDIA GeForce RTX 4070 8GB GDDR6 memóriával. Azért ezzel a hardverrel minden AAA játékkal vidáman el lehet játszogatni.

Csatlakozókból a jobb oldalon a tápcsatlakozó mellett található még 1 db USB 3.2 Gen Type A, 1 db USB Type-C Thunderbolt 4 támogatással és egy 3,5mm kombinált jack csatlakozó. A bal oldalon RJ45 UTP csatlakozó, 1 db HDMI 2.1 (8K@60Hz vagy 4K@120Hz), 1db microSD kártyaolvasó, USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozó.

Az RGB háttérvilágítűsú billentyűzet jobb felső sarkában található bekapcsológombba ujjlenyomatolvasót is építettek. A webkamera pedig fizikai lencseretesszel is rendelkezik, ráadásul FHD+IR kamera, így Windows Hello támogatást is kapott, hogy ne kelljen többet jelszavakat gépelni. Hangszóróból 2x2W hangszóró és 4x2W mélynyomó került bele. Akkumulátora 4 cellás 99,9WHr.

Összegzés

Az MSI Stealth 16 MERCEDES-AMG MOTORSPORT – A13V notebookot minden olyan gamernek, és/vagy komoly hardverigényű alkotói munkát végzőnek ajánljuk, akik ráadás gyanánt még a Mercedesért is rajongnak. Persze meggyőző lehet a potom 2 kg súlyú, nem túl kirívó, mégis brutál sebességet rejtő notebook önmagában is. Arról nem is beszélve, hogy modern hűtési rendszerének köszönhetően halkabb a megszokott gamer notebookoktól. Úgy érzed, ezt a notebookot neked találták ki? Akár 20 havi 0% THM mellett is magadévá teheted, így pontosan a teljes árát kell kifizetni 20 egyenlő részletben 20 hónap alatt. Irány a bolt!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.