Kezdőlap / Tesztek / MSI GV62VR Teszt | Sárkányos tank

MSI GV62VR Teszt | Sárkányos tank

„Mit gondolsz, egy MSI gépet nem kéne már bemutatni? – Ide vele!” – hangzott a rövid párbeszéd kicsiny tesztközpontunk ajtaja előtt, majd alábbi sorok írója már csapta is fel a notebook fedelét. Windows fel, Benchmarkok rá és induljon is a buli. Kíváncsi vagy hogyan szerepelt az MSI GV62VR? Olvass tovább!

Külső – Faék egyszerűség

Csomag kibont, notebook előkap és lám, egy nagy grafitszürke masina bújt meg a karton dobozban. A sötét borításon megbújó, domborított márkajelzésen és a középkori pajzsok dekorját idéző sárkányos logón felül sok izgalmat nem találunk GV62VR-en. Ilyenkor szokták mondani, hogy a külső nem minden, így nem maradt más, mint a belsőt csekkolni. A fémes borítás után elég „kontrasztos” a legegyszerűbb műanyag használata az alsó panel esetében. A fedél tapintása ugyan komoly ujjlenyomathagyást okozhat, de a maga egyszerű módján mutatós, míg a gép szívét magában hordozó blokk egyszerű műanyaggal bevonva, egy kicsit budget hatást kelt. Az egyetlen kiemelkedőbb elemet a hűtőrács körül kialakított „tuning autós” kidolgozás jelenti, pár dögösebb idommal és egy vörös díszcsíkkal. A magyar betűkészletnek megfelelő billentyűzetet vörös csík díszíti, valamint kapott egy piros LED háttérfényt is.  A 10.8 cm x 6.0 cm-es touchpad hozza az alap elvárásokat, megfelelően reagál és nincs az a kellemetlen „tapadós” érzésünk a használata közben. Az indokolatlanul vastagnak tűnő gombjait egy egyszerű vörös csíkkal karcsúsították, de azért így is elég furcsán mutatnak. A gép aljára, a panel alsó felére benyúló elemre kerültek az állapotjelző LED-ek. Sötétben remekül látszik, de világosban, mintha nem is léteznének. Az egész felületről süt, hogy ez „egy gamer notebook”, azonban különösebb okosságot ezen a téren nem hozott. Nem hiába a címadás, ugyanis egy tank szépségével rendelkezik a GV62VR, de később kiderült, hogy a hasonlóság a fegyvertárban is megvan.

Megnéznéd működés közben? Kattints az alábbi videóra, hogy ne maradj le az MSI GV62VR videós értékeléséről! A szöveges teszt folytatásához pedig csak görgess lejjebb!

Portok és eszközök – Hangos és jéghideg

Kezdjük ezt a blokkot a kijelzővel. Egy 15.6 colos Anti-glare LED panelről van szó, amit a Chi Mei gyártott le. A színek élénkségét tekintve nem lehet panaszunk, viszont a betekintési szög közel sem olyan ütős, mint egy IPS panel esetében. Szemből nézve, a mi pozíciónk 90 foknál van, így mondhatom, hogy oldalra még 40-40 fokos fordítást bír ki a kijelző, hogy ne kezdje el a torzítást. Az anti-glare hatás jól dolgozik, bár komolyabb napsütéssel meggyűlik a kijelző baja. Az eszköztár felső panelhoz tartozó eleme a HD webkamera, ami a szükséges minőséget tökéletesen hozza. Az eszköztárban eddig kevésbé esett szó a hűtőrendszerekről, itt viszont érdemes pár szót áldozni rá. A gépen több a rácsozás, mint egy fegyház oldalán, hogy a levegő keringés biztosítva legyen. Az alsó elemet lebontva szemünk elé tárulhat a Cooler Boost 4 technológiájú hűtőrendszer, amiben a hő elvezető csövek két modul felé hajolnak, egy jár a CPU-nak, egy pedig a GPU-nak. Az ON-gomb mellé kaptunk egy „Hűtő nitro” gombot, amivel felpörgethetjük a rendszert, hogy a pokolban is kellemes tavasz végi hőmérsékletet varázsoljon. Hangja van rendesen, de legalább nem olvad át az asztallapon a játékaink által megdolgozott hardver (bár a középső részein a gépnek így is érezni némi melegséget). A portolás tekintetében a standard USB 2.0 és a kártyaolvasó jutott a jobbra, míg a baloldalon minden, mi szem-szájnak ingere. Az Ethernet csatlakozó, két darab (érdekes módon nem egymás mellé pakolt) USB 3.0, egy Type-C csatlakozó, egy HDMI, egy mini Display és még az audio jack csatlakozók. Utóbbiaknál külön mikrofon és füles dugaszt is kapunk, amelyeken át kiváló minőségű hanghullámok szaladgálhatnak. A hangok terén amúgy is ügyes az MSI GV62VR, hiszen a négy darab 2 wattos hangszóró megdolgozik a minőségért. Kellemes magas, remek közép és búgó mély hangokat kapunk, ha épp nem egy fülessel élvezzük ki a játékok adta hangélményt. Ehhez társul még egy Nahimic hangvezérlő felület, amivel a 3D hangzást tudjuk személyre szabni a játékokon belül. A program lényege, hogy úgy variál a notebookod hangrendszerével, hogy a lehető legélethűbb legyen a gép által produkált hang. A térhatás javítása amúgy is fontos az aktuális, battle royalra épülő játékoknál, ahol még a legapróbb zajok is elárulhatják az ellenfél hozzánk viszonyított helyzetét.

Teljesítmény – Tankot ide!

Végre ideértünk! A helyzet az, hogy külsőre nem fogott meg a vas és a kijelzőre sem mondtam volna, hogy makulátlan, de… és ez most legyen nagy DE! Ez a gép kérem alássan már tud olyan teljesítményt hozni, ami gamerhez méltó. A korábbi tesztalanyainkra fel lehetett róni, hogy a gamer tagozat belépő diákjai, de az MSI GV62VR-es már nem első éves tacskó, az biztos. A teljesítmény alapjait egy Intel® Core™ i7-7700HQ határozza meg, a maga 3.80 GHz-es csúcssebességével, 4 magjával és 6 megás cache-ével. Az iskolai focicsapat kapitánya után jöjjön a jóképű cselező, a grafikus vezérlő. A 6GB-nyi GDDR5-ös memóriával rendelkező nVidia GeForce® GTX 1060-ast már sokkal többen elismerik, mint kisebb testvérét az 50-est és ennek oka meglátszott a benchmark eredményeinken is. A Final Fantasy nem csak közepes beállításon, de magas settingen is hozta a megfelelő eredményt (közepesen beállításoknál kimondottan erős pontszámot kapott). A TimeSpy benchmarkunk felfedezője is teljes tempóval dolgozhatott, így tehát garantálva van, hogy a legújabb címek nem fogják megfektetni még egy darabig az MSI gamer vasát. Itt kell megjegyezni, ez a notebook már VR Ready jelzést kapott (mondjuk, ilyen teljesítmény mellett csúnya lenne, ha nem kapta volna meg a zöld utat), így a megfelelő eszközökkel már mi is a virtuális valóság részei lehetünk. A hűtőrendszer boost gombja mellé került a „Dragon Center” felületét elindító kapcsoló is. Ezzel a programmal szabályozhatjuk a notebook teljesítményét, illetve teljesítmény-profilokat hozhatunk létre, hogy adott időszakban miként viselkedjen a GV62VR. A teljesítmény vonalat kiegészítendő, essen még pár szó a 8GB DDR4-es memóriáról (ami még mindig nem 16, de sokkal jobb, mintha 4 lenne), ami 2400MHz-es teljesítménnyel bír és 25-30 GB/sec körüli adatátviteli sebességgel dolgozik. Háttértárral is kellőképpen elláttak minket, hiszen egy 128 GB-s SSD mellett egy 1 terrás HDD is düböröghet a gépben. Elég standard kiosztás, de a Windows mellett egy videó-, vagy képszerkesztő program nagyon kényelmesen eldolgozhat az SSD-n, valamivel gyorsabb munkatempóval.

Összegzés

A külsőségeket tekintve nem tökéletes vas az MSI GV62VR. A műanyag alsó panel és a szegényes dizájn azonban a mérleg könnyedebb felén ragad hála a VR Ready szintet elérő és profilok szerint személyre szabható teljesítménynek, a multimédiás élményt erősen megdobó hangrendszernek. Összességében egy erős vasat kaptunk, ami jó ideig kiszolgálja majd a felhasználóját és sok kellemes percet szerez neki, a gamerek színes világában.

Meggyőzött mai bemutatónk alanya? A MSI GV62VR-t megtalálhatod webshopunkban, valamint üzleteinkben.

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

SAMSUNG GALAXY A71 TESZT | Jöhet a pörgés?

A SAMSUNG a Galaxy A szériás készülékeit egyértelműen a fiatalabb, pörgős életet élők számára készítette. …