Kezdőlap / Cikkek / MSI GF63 Thin teszt | Játékosan olcsó

MSI GF63 Thin teszt | Játékosan olcsó

Az MSI GF63 sorozat tagjai a belépő szintű gamer notebookok közé sorolhatók. Több példány is létezik belőle kisebb eltérésekkel. Vannak i5 és i7 processzorral szerelt modellek, de a 120 és 144Hz-es képfrissítésre képes kijelzőkkel is variálnak.

Nézd meg videós tesztünket is az MSI GF63 Thin notebookról!

Jelen tesztünk alanya, a GF63 Thin 10SCSR (9S7-16R412-1017HU) első ránézésre visszafogott dizájnnal rendelkezik. A fekete, szálcsiszolt fémes felső részen csak az MSI-től megszokott sárkányos emblémát láthatjuk, de ahogy mondani szokás, a kevés néha több, kifejezetten ízléses. Viszont amint megfordítjuk a notebookot, és aljára vetjük szemünket, egy eszméletlenül vagány, vérbeli gamer kinézet fogad. A talpak és a hűtőrácsok aszimmetrikus elhelyezkedése valami döbbenet, hogy milyen jól áll neki. A 4 gumitalp tökéletes csúszásgátló tényezőként működik, és a 2×2 Wattos hangszórókat is az elülső gumitalpak mellé kaptuk.

A hátulján meglepő módon egy praktikus HDMI portot találhatunk és egy hűtőrácsot, ahol a ventilátor által kevert orkán meleg szele távozik a géptestből.

Bal oldalán szintén hűtőrács, ahol távozni tud a meleg, ez lényegében a hátsó részen található hűtőrendszer része, ami ide is kiterjed. Valamint itt található a töltő adapter csatlakozója és egy 3.1 USB-A típusú foglalat.

Jobb oldalon fejhallgató, mikrofon 3,5mm-es csatlakozói, két 3.1 USB-A csatlakozó, valamint egy szintén 3.1-es USB-C csatlakozó, ezeket követi a Gigabites LAN csatlakozó és kensington zár helye.

Kinyitva a notebookot a 15,6” méretű, FullHD (1920×1080) felbontású, matt IPS LCD panel fogad 144Hz-es képfrissítéssel, ami önmagában is arról árulkodik, hogy gamer laptopot fog az ember a kezében. És nem okoz gondot a kézben tartás, ugyanis gamer notebookhoz képest igazán könnyűnek mondható a maga 1,86 kg súlyával, méretre pedig csupán 359 x 254 x 21,7 mm. A kijelző fölött találhatjuk a HD webkamerát, ami 720p@30fps-re képes. Mellette helyezkedik el a mikrofon és a kamera működését jelző LED is.

Numerikus billentyűzet nincs, a billentyűzet magyar, háttérvilágítása szép piros, azt 3 fényerősségben állíthatjuk vagy akár ki is kapcsolhatjuk. Egy zavaró dolog van, ami engem az őrületbe kergetett, az a hosszú “í” elhelyezés a space jobb oldalán. Akárhányszor ALT GR + V -> @-ot akartam írni, abból mindig “ív” begépelése lett, de persze ez megszokható. A touchpad kicsit süllyesztett, különálló gombjai nincsenek. 

Ami fontos, hogy a sorozat összes tagja FreeDos-szal kapható, így vásárolnunk kell rá operációs rendszert, valamint azt feltelepíteni a BIOS a DEL gombbal, a BOOT menü az F11-el érhető el bekapcsoláskor. Megjegyezném még, hogy nekem a Windows telepítéskor kb. semmit nem ismert fel, még hálókártyát sem, de van egy külön partíció “DriverCD” néven a gépen, ott az automatikus telepítés mindent szépen feltelepít.

Egy 2,5”-os HDD vagy SSD-nek van még benne hely, és ehhez kapunk is rögzítőt csavarokat a notebook mellé, ami elég pozitív hozzáállás az MSI részéről. Alapból egyébként az összes modell 512GB SSD-t tartalmaz.

A memória is bővíthető, alapból 8GB DDR4 2666 MHz-es RAM foglal benne helyet, ami már minimum méretnek számít egy gamer notebook esetén.

Mint említettem, ez egy i5-ös processzorral szerelt modell, méghozzá a 10. generációs, Intel Core i5-10300H, ami 8 MB Cache-el, maximum 4,5 GHz órajelen képes működni.

A grafikus vezérlő egy nVidia GeForce GTX 1650Ti 4GB GDDR6 memóriával. Ezzel azért már el lehet játszani szinte mindennel, megfontolt grafikus beállítások mellett. Egy erős, belépő szintű GPU.

Vezeték nélküli csatlakozásnál Bluetooth 5 és WiFi 6 áll rendelkezésünkre, az ax-es szabvánnyal sebességre nem lehet panasz vezeték nélkül sem, ha támogatja azt a rooter, amire csatlakozik.

A táp kicsi és könnyű, az akkumulátora pedig 3 cellás, 51 Whr.

Aki gamer notebook-ot szeretne vásárolni, de szűkös a kerete, mindenképpen jó döntést hoz, ha belépőszintű gamer notebooknak a GF63 thin modellek közül választ az MSI G sorozatából. Ez a modell tehát remek választás.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Mindent a zsarolóvírusokról

Sokan hallhattatok már a zsarolóvírusokról, de hogy mik is azok pontosan, hogyan ismerhetők fel és …