Kezdőlap / Cikkek / Milyen drónt vegyek? [2021] – segítünk választani

Milyen drónt vegyek? [2021] – segítünk választani

Legjobb drón kezdőknek

Semmiképp sem javasolnánk komoly drón megvásárlását elsőre. A rutin megszerzéséhez egy olcsó, pár ezer forintos drón is tökéletesen megfelelő. Sőt, azokból rengeteg automatizmus hiányzik, így sokkal komolyabb tudást szedhet fel az ember az irányítással kapcsolatban. Ha már kellő tapasztalattal rendelkezünk, komolyabb drón vásárlását is megfontolhatjuk, hiszen az igazi szórakozás csak akkor kezdődik, ha felfedezzük mennyivel többre képes egy fejlettebb drón. A középút egy nem túl drága, de már egész jó tudással rendelkező, kamerás drón lehet, ez pedig a DJI Tello.

Milyen drónt vegyek videózásra?

Komolyabb felvételek elkészítéséhez már nem árt 4K képes drónt vásárolni, de a FHD videót készítő drónok is megfelelőek lehetnek még éppen. Fontos, hogy 3 tengelyes giroszkóppal rendelkezzen, így könnyed, folyamatos felvételek készülhetnek akkor is, ha elindulunk a drónnal, vagy hirtelen lefékezünk, és akkor is, ha kanyarodni szeretnénk. Nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább a DJI Mavic 2 Pro, ami jó választás lehet akár már profi felhasználásra is. Érdemes még odafigyelni a repülési időre, mert nem mindegy, hogy 10 percet vagy 30 percet tölthetünk a levegőben egy akkumulátorral.

  1. DJI Mavic Air 2
  2. DJI Mavic 2 Pro
  3. DJI Phantom 4 Pro

Milyen drónt vegyek a gyereknek?

Elsőre olcsót, lényegében kezdő drónt, amit nem kár, ha összetör vagy elveszít. Igen, drónt könnyen el is veszíthet az ember. Fennakadhat egy fán, háztetőn, elviheti a szél, vízbe eshet, stb. Viszont ha egy olcsó, nehezen irányítható, mindenféle segédfunkciót mellőző drónnal megtanul repülni a gyerek, utána olyan szintű rutinnal lesz megáldva, amivel nehezebb lesz egy komoly drónban kárt tenni. A Notebook.hu kínálatából itt is a DJI Tello, amit ajánlanék nyugodt szívvel, hiszen árban megfizethető, kezdő drónnak tökéletes, így gyereknek is.

Milyen drónt vegyek utazáshoz?

Utazáshoz mindenképp olyan drón javasolt, ami kicsi, összehajtható. Fontos, hogy repülőre drón bőröndben vihető fel, viszont az akkumulátorokat külön, a kézi poggyászban kell magunkkal vinni a fedélzetre. Utazás előtt mindig érdeklődjünk a célország drón szabályozása felől, és szerezzük be a szükséges engedélyeket! Figyeljünk a súlykorlátozásra, hiszen sok helyen 250g feletti drónnal sem repülhetünk, pl. Amerikában. Ezért is tökéletes utazáshoz a DJI mini 2. Én legutóbb Izraelben repültem, és 2 hétre kértem engedélyt az egyik helyi drón szövetségtől. Kifizettem a díjat, és ilyen gyönyörű felvétel születhetett egy egyszerű DJI Spark-al.

Legmenőbb drón funkciók

A legmenőbb drón funkciók általában a különböző érzékelőknek köszönhető. Ilyenek például az alábbiak:

  • Körberepülés – a kijelölt célpont körberepülése különböző módokon, az ilyen követő drónok nagyon hasznosak tudnak lenni.
  • Távirányító nélküli használat – amikor a drón a kézmozdulatainkat, követi, a testünk pozíciója alapján cselekszik.
  • Követés – Praktikus, ha minél több oldalon – legjobb elöl-hátul-oldalt-alul-felül – közelségérzékelő szenzorok vannak elhelyezve, amelyek közel tökéletes követésre képesek még egy erdőben is, de mindenképp megóvják drónunkat attól, hogy nekicsapódjunk valaminek.
  • Hazatérés (RTH – Return to Home) – Bár nem a legmenőbb, de az egyik legpraktikusabb funkció. Ha elveszítenénk a drónunk jelét, megadhatjuk, hogy milyen magasban térjen vissza az indulópont fölé, majd szálljon le. Ehhez természetesen GPS-t használ, a magasságot pedig érdemes a legmagasabb épületek magasságától 10 méterrel többre állítani. Általában egy 50 méter elég szokott lenni normál környezetben.

Kamerás és kamera nélküli drónok

A legtöbb komoly drón már kamerával van felszerelve, sőt a gagyi kínaikon is van már kamera, még ha minősíthetetlen is a képminősége. Két célból lehet kamera egy drónon, az egyik szép felvételek készítése, a másik az FPV drónokon van, de az már főként a navigációs célt szolgálja, és FPV sisakban irányítják, hiszen versenydrónok. Az egyik legdrágább, profi kamerás drón a DJI Phantom 4 RTK. Ezt már tényleg a legprofesszionálisabb felhasználásra ajánljuk.

Drón árak, akciók

Drón részletre is vásárolható a notebook.hu webáruházában, hiszen egy komolyabb darab bizony 140.000 Ft-nál kezdődik és akár 2.000.000 Ft is lehet. Persze, nem kell megijedni! Egy egyszerűbb, de már jól használható drónhoz pár tízezer forintért is hozzájuthatunk. Egyik legjobb, olcsó drón ajánlat még mindig a DJI Tello.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Azt hisszük, a videojáték a férfiak hobbija, pedig a hazai gamerek fele nő

A magyarokban még mindig él az a kép, hogy a videojátékosok többnyire otthon ülő, egészségtelen …