Kezdőlap / Egyéb / Mi legyen a gépemben? I.

Mi legyen a gépemben? I.

Az új laptop vásárlása egyáltalán nem könnyű feladat. Először is, tudnia kell, mire fogja azt használni, nézzen körül és találja meg azt, amelyik a legjobban alkalmazkodik igényeihez!
A laptopoknak vannak olyan tulajdonságai, melyek a mai világban nem hiányozhatnak, mindegy is, hogy végül azt zeneszerkesztésre, esetleg szövegalkotásra használja. Ha már megvan az eszköz, nehezebb pótolni a hiányzó funkciókat, így azt tanácsoljuk, vásárlás előtt figyeljen oda a következőkre:

1. 1. SSD meghajtó
Tisztában vagyunk azzal, hogy nem minden laptop, sőt, azoknak csak nagyon kis hányada (a prémium kategóriás termékek) számolnak SSD meghajtóval, azonban azt is tudjuk, hogy a gép gyorsítására nincs jobb mód, mint behelyezni egy olyan lemezt, mely hozzájárul az operációs rendszer gyorsabb működéséhez.
Egyébként a mai világban nem kell hosszú éveket várni arra, hogy elérhetőbb áron szerezzünk be minőségi termékeket. Néhány év és minden laptop SSD meghajtóval felszerelt lesz.

1. 2. USB 3.0
Egy vagy kettő USB 3.0 port nélkülözhetetlen, hiszen segítségével gyorsan csatlakoztathatunk külső memóriaforrást a géphez. Nagyon nagy a különbség az USB 3.0 és az USB 2.0 között. A 3.0 port 200 MBps sebességgel működik, míg a 2.0-nak nehezére esik túllépni a 40 MBps-t.
A legtöbb új laptop már rendelkezik 3.0-s porttal, azonban vannak olyanok, amelyek még az alacsonyabb árkategóriába tartoznak, így csak 2.0-s csatlakozóval számolnak. Jó, ha mindezt vásárlás előtt észben tartja.
Még egy érdekesség: már létezik a 3.1, “C” típusú port is, mely akár 10 GBps sebességgel is működik, azonban ma még nagyon kevés laptop rendelkezik ilyennel.

1. 3. Kártyaolvasó
A kártyaolvasó nagyon hasznos, főleg akkor, ha rengeteg képet készít digitális kamerával. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldás behelyezni a memóriakártyát a laptopba, mint Bluetooth segítségével átküldeni a gépre az információt. Persze USB-kábellel is megoldható a dolog, de ne tévessze szem elől, hogy a kábel egy portot így elfoglal! A legjobb, ha a kártyaolvasó beépített.

Folytatása következik

Comments

Kapcsolat Katona-Kis András

Talán ez is érdekel

Nincs szükséged új notebookra!… vagy mégis?

Kíváncsi vagy, hogy szükséged van-e notebookra? Esetleg a régit érdemes lenne-e lecserélned? Ezekre a kérdésekre …

Egy hozzászólás