Kezdőlap / Hírek / Magyarország az egyik legnépszerűbb stratégiai játékban!

Magyarország az egyik legnépszerűbb stratégiai játékban!

A Sid Meier’s Civilization sorozat a stratégiai játékok (utóbbi időben) megtépázott piacán még mindig szépen tartja magát és már a hatodik epizódjánál tart. A CIV6-hoz pedig nemrég jelentették be, hogy új kiegészítő érkezik, aminek hála Magyarországgal is játszhatunk a játékban!

2016 októberében jelent meg a Sid Meier’s Civilization-széria hatodik része, ami a sorozatnak megfelelően körökre osztott stratégiai játék formájában segít nekünk a világuralom édes(?) érzésének átélésében. Ugyan a megjelenésének időpontjában támadták a grafikai és AI hibák miatt, a sikere mégsem maradt el. Gyorstalpalóként, aki eddig nem ismerte volna a sorozatot: egy választott nemzettel indulunk el a világtérképen (adott játékhelyzetekből, vagy teljesen üres térképekről), ahol a fő cél az, hogy mi nyerjük meg a partit, a meghatározott célok teljesítésével. Ilyen cél lehet a világuralom, politikai győzelem, technológiai verseny, stb. Az elkészített egységek fejlesztésére, vagy mozgatására a játékosnak a saját körében van lehetősége (akárcsak egy társasjátéknál).

A játékot fejlesztő Firaxis Games nemrég bejelentette egy stream keretein belül, hogy a Civilization VI legújabb kiegészítője, Gathering Storm címen érkezik a jövő év elején. Rengeteg újítással készülnek a fejlesztők, többek között 9 új nemzettel és hozzájuk tartozó vezérrel, akik között ott szerepelt Magyarország is, vezető karaktere pedig nem más lesz, mint az igazságos Mátyás király.

Ahogy a játékban megszokhattuk, a nemzetek egyedi képességekkel rendelkeznek, ezzel befolyásolva a választást és meghatározva külön-külön stratégiákat a játékosnak. Honfitársaink speciális képessége a „Duna gyöngye” lesz, aminek köszönhetően a folyópartok mellett gyorsabban építhetünk házakat és épületeket. A különleges képesség mellett a magyaroknál lesz elérhető építmény a termálfürdő, harcba küldhető majd a híres Fekete Sereg, valamint huszárokkal is csatákba vonulhatunk. Ebből is látszik, hogy a fejlesztők mennyire igyekeztek megfogni kulturális és földrajzi különlegességeink lényegét. A Gathering Storm a tervek szerint február 14-én jelenik meg PC-re, így aki még nem tette, az beszerezheti akár nálunk is a Sid Meier’s Civilization VI -ot.

A hír amúgy elgondolkodtatott, hogy milyen játékokban jelent meg valamilyen formában nemzetünk. Nos, ahogy már megszokhattuk az idei sportjátékos felhozatalból a FIFA 19 rögtön hozza magával a labdarúgó válogatottat és magyar játékosokat. Hirtelen még beugrott a Halo: Reach is, ahol rengeteg magyar nyelvű utalás mellett NPC-k is magyarul szólaltak meg (ez volt a játékban szereplő karakterek „idegen nyelve”, így nem csak az itthoni kiadásban hallgattunk angol akcentusos magyar frázisokat). A magyar YouTube-veteránoknak ismerős lehet még a Velocity Prologue, a RosszPCJátékok-sorozat videójából, amiben a Hősök tere körül is versenghetünk.

Ti, milyen magyarokat felvonultató játékra emlékeztek még?

 

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

0% THM akció 18 hónapra!*

Kattints és rendelj még ma: https://www.notebook.hu/0-thm-ajanlat A nyaralás miatt ne mondj le a legjobb notebookról, telefonról, tabletről …

%d blogger ezt szereti: