Lenovo Yoga Slim 7 Pro TESZT | Nem túl hajlékony, de annál erősebb

A LENOVO Yoga sorozat mindig is izgalmas koncepció volt, ugyanis ezzel a széria elnevezéssel jelentek meg a Lenovo hajlékony notebookjai, ahol is a normál használaton túl a sátor és tablet használati mód is előtérbe került, hiszen akár 360 fokban kinyitható volt a kijelző a billentyűzettől.

Na, de egy ideje új szelek járnak és a szériába bekerült néhány olyan Lenovo Yoga, melyek kihagytak pár jóga órát, így csak normál notebook módjára kb. 180 fokban képesek kinyílni, így a sátor és tablet módnak búcsút inthetünk. Ellenben viszont marhaerős hardvert is kaptak egyes darabjai, mint például tesztalanyunk, a Lenovo Yoga Slim 7 Pro is.

Nézd meg a videós tesztet is a Lenovo Yogáról:

Külső és csatlakozók

Egy letisztult, kellemes lekerekített élekkel dolgozó, karcsú formát kapott, amely illik a gép karakteréhez. Mivel vékony, súly is barátságos, az 1,3 kg kifejezetten könnyűnek tekinthető, persze ehhez hozzátársul a hordozhatóságának egyik sarokköve, hogy csupán 14″ méretű.

Bal oldalán HDMI csatlakozó és 2 USB Type-C, melyből egyik Thunerbolt, így azon keresztül tölthetjük magát a notebookot. Jobb oldalára a kamera kikapcsolására szolgáló fizikai gomb, 3,5 mm dual jack csatlakozó és egy normál USB Type-A csatlakozó került valamint a bekapcsoló gomb.

A gépet kinyitva a billentyűzet két oldalán elegánsan elhelyezett hangszórórács található, mely mögötti hangszórók notebookhoz képest egész jó hangzást biztosítanak. A touchpad hatalmas, kissé bal irányba van elhelyezve, és a kor követelményeinek megfelelően már gombokat nem tartalmaz.

A 14″ FHD feletti, egészen pontosan 2880×1800 pixel felbontású és 120 Hz képfrissítéssel rendelkezik, ami használat közben is kellemes szolgálatot tesz, hiszen a vizuális megjelenés roppant fluid. Ráadásul, akár játékok esetén is jól jöhet egy ilyen képfrissítés, de erről egy kicsit később még szó lesz.

Hardver

Intel Core i7 processzort tartalmaz a tesztalanyunk, ráadásul 12. generációst. Egy Geforce RTX 3050-es társul hozzá, ami már akár játékra is alkalmassá teszi a masinát – itt köszön vissza pozitívumként a 120Hz-es képfrissítés, valamint grafikai feladatok, videóvágás, animálás és egyéb feladatok elvégzésére is alkalmassá válik. Mint tudjuk, az RTX kártyák már erre is kiemelten képesek az Nvidia Studionak köszönhetően.

Memóriából akár 32GB-al szerelt verziót is kaphatunk, míg a tárhely akár 1 TB M.2 PCIe SSD is lehet a 4. generációból. Kamerája 1080p FHD és a gép oldalán található e-Shutter elektronikát aktiváló gombbal lezárható. Hangszórói 2db 2W-os, míg dual mikrofont is találunk benne.

A Lenovo Yoga széria jövője

Ahogy haladunk előre az idővel, az információ technológiás eszközök is egyre csak változnak, átalakulnak, modernizálódnak. Erre tökéletes példa a Yoga széria legújabb tagja, a Yoga Book 9i, mely épp csak betörni készül a piacra. Itt már billentyűzet helyett is kijelző van, viszont a fizikai billentyűzetről mégsem kell lemondanunk. Viszont annyi variációban használható, hogy valóban hű lehet a Yoga névhez. Erre tökéletes példát láthatunk abból a reklámvideóból, ahol a Lenovo bemutatja a jövő notebookját.

Kinek ajánljuk?

Akik megbízható notebookot keresnek a mindennapokra vagy munkára, akinek fontos a mobilitás, a teljesítmény és a hosszú üzemidő és persze a játékokat sem vetik meg. Az Nvidia Studionak köszönhetően pedig egyszerűbb grafikai munkákra is kiválóan alkalmassá teszik ezt a masinát.

Most egyes Yoga modelleket 2023.03.21-ig

10 havi 0% THM-mel szerezhetsz meg!

https://www.notebook.hu/lenovo/lenovo-yoga-0thm

De sok más Yoga gép közül is válogathatsz:

https://www.notebook.hu/notebook/lenovo-notebook/lenovo-yoga

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.