Kezdőlap / Cikkek / Lenovo V15 ADA teszt | Belépő szintű AMD

Lenovo V15 ADA teszt | Belépő szintű AMD

A Lenovo mindig is megbízható notebookjairól volt híres, az üzleti szférában ezért közkedvelt. Mire képes, ha egy belépő szintű gépet kell megalkotni? A Lenovo V15 ADA jó példa erre, ráadásul most június 15-ig akciós áron kapható a Notebook.hu webáruházában.

Nézd meg a tesztvideót a Lenovo V15 ADA notebookról!

Induló csomag és a külcsín

A Lenovo V15 ADA egyszerű kartondobozban érkezett. Semmi sallang: csak a notebook, az apró töltője és a szokásos papírok találhatók benne.

A 15” méretű gép teteje kellemes, matt, apró mintás textúrát kapott, ami igazán jól áll neki. Az ujjlenyomatokat sem gyűjti.

Jobb alsó szélén az új Lenovo logó látható, visszafogott, de elegáns módon elhelyezve.

Bal oldalán táp csatlakozó, töltést jelző LED, HDMI, USB 2.0 és 2 db USB 3.1, valamint a bekapcsolást jelző LED látható.

Jobb oldalán NOVO aljzat, amit megnyomva ha nem indul a gép, közvetlenül a BIOS-ba léphetünk, vagy BOOT menübe, esetlegesen rendszer visszaállítást végezhetünk. Mellette kombinált 3,5 mm jack csatlakozó és SD kártyaolvasó található.

Alján 4 gumitalp és egy hűtőrács helyezkedik el. Mérete 362.2 x 251.5 x 19.9 mm, súlya csupán 1,85 kg. 

Kinyitva egy 15” méretű, matt TN LCD kijelző fogad minket Full HD felbontással. Képfrissítése 60 Hz, fénysűrűsége 200 nit, és a TN kijelzőktől ahogy már megszokhattuk: a betekintési szöge fentről és alulról nem a legjobb, de természetesen szemből nézve nincs vele semmi probléma.

A felső káván a VGA webkamera látható, ami nem a tökéletes felbontásáról híres. 2021-ben azért HD felbontás alatti webkamerát használni kicsit meredek. Mellette mikrofon és kamera működését jelző LED található.

Lenovo V15 ADA

A billentyűzet magyar kiosztású, és numerikusokat is tartalmaz. Háttérvilágítás nincs, ahogy ujjlenyomat olvasó sem található sehol. A billentyűk alsó éle lekerekített dizájnt kapott, amitől kifejezetten kellemes ránézni, nekem elsőre megtetszett.

A touchpad normál méretű, külön gombokkal nem rendelkezik, ahogy azt már megszokhattuk az újabb gépeknél, a touchpad jobb vagy bal alsó felét kell nyomnunk. A billentyűzet körül ugyanazt a kellemes mintázatú borítást kapjuk, mint a gép tetején, ami jó pont dizájn szempontjából. 

A numerikusok fölött van pár multimédia gomb, ami jó ötlet.

Akkumulátora 2 cellás, 35 Whr kapacitású; töltője pedig apró – nem kell egy fél téglát magunkkal cipelni szerencsére.

Lenovo V15 ADA

A nagyszerű teljesítmény záloga

A bal alsó részen megfigyelhetjük az AMD matricákat – ezzel át is térek a hardverre, miszerint egy AMD Ryzen 5-3500 U négy magos 2.1 GHz Mobil APU 8 M cache-sel és 3,7 GHz maximális működési órajellel. Memória tekintetében 8 GB DDR4 2400 MHz van a burkolat alatt, míg tárhelyül 512 GB M.2 SSD-t kapunk. Grafikus vezérlőnk pedig nem más, mint a Radeon Vega 8 Graphics. Ez bőven elég 2021-ben általános munkavégzéshez, így hardver téren nincs oka szégyenkeznie a Lenovo belépő szintű üdvöskéjének.

Nem játék

Habár nem egy gamer notebook, drasztikusan visszavett grafikai beállításokkal akár még egy GTA 5 is elfut rajta, de tartsuk szem előtt, hogy nem erre a célra született a Lenovo műhelyében.

Hackerek, hátra arc!

Ami viszont fontos a magánéletben és az üzleti világban még inkább, hogy TPM chipet kapunk, ami a titkosításért, hardver alapú hitelesítésért felel, valamint szabotázs-érzékelést biztosít számunkra. Így biztonságban tudhatjuk az SSD-n tárolt adatainkat, és a külső behatolásoktól sem kell tartanunk.

Kényelmes használatba vétel

Előre telepített Windows 10 Home-ot tartalmaz a gép, így már azzal sem kell vesződni, hogy vásároljunk hozzá külön operációs rendszert, és azt telepítgessük. Az első bekapcsoláskor viszont BIOS frissítésre hívta fel a figyelmemet, amit 2 kattintással, könnyedén frissítettem.

Vezeték nélküli kapcsolódásra BT5.0 és WiFi 5 (ac) áll rendelkezésre.

Összegzés

Maga a notebook szerény, visszafogott külsővel, a kornak megfelelő belsővel rendelkezik. Negatív pontként a webkamerát és talán a TN LCD kijelzőt említeném meg, de ezt leszámítva a megfelelő erővel rendelkezik a mindennapi feladatok elvégzésére. Ár/érték aránya miatt megfontolandó választás, a június 15-ig tartó akció keretein belül pedig kifejezetten ajánlom bárkinek, aki jó áron, megfelelő sebességű, megbízható márkával rendelkező notebookra vágyik irodai és/vagy otthoni használatra.

Most pedig nem csak akciós áron, de akár 10 havi 0% THM-re is megvásárolható, így 10 egyenlő részletben kell az árát kifizetni, egy fillérrel sem többet!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

3 legjobb robotporszívó [2022] – Segítünk választani!

Napjainkban már minden okos és modern, így van ez a takarítás területén is, hiszen a …