Lenovo Tab M11 TESZT | Küzdj keményebben, tanulj okosabban!

A Lenovo Tab M11 egy 11 hüvelykes táblagép, amely kiváló ár-érték arányt kínál azoknak a felhasználóknak, akik egy megbízható és sokoldalú eszközt keresnek. A táblagép nem csak elegáns, de modern dizájnnal rendelkezik, és két színben kapható: Luna Grey és Seafoam Green. Kiváló általános feladatokra, tanulásra és szórakozásra is.

Tartozékok

A Lenovo Tab M11 mellett egy Lenovo Tab Pen tollat is kapunk, amivel együtt okosabb tanulást nyújt a fiataloknak. A toll 4096 nyomásérzékenységi szinttel, döntésérzékeléssel és hosszú élettartamú, cserélhető elemmel rendelkezik, így gyerekjáték a jegyzetelés, firkálás, képernyő mentés készítése. Olyan alkalmazásokkal működik együtt, mint a Nebo, a MyScript® Calculator 2 és a WPS, rengeteg lehetőséget kínál a tanuláshoz és a kreativitás kibontakoztatásához. A Stylusnak a tablet tokjában alakítottak ki helyet. Magyarországon 2 féle felszereltségű modell lesz kapható, így a másikhoz a fentieken túl egy állvánnyá alakítható tok is tartozik majd, ami az alábbi képen is látható.

Nézd meg a Lenovo Tab M11 videós tesztjét is!

Hardver

A Lenovo Tab M11 a MediaTek Helio G88 8-magos processzorral van felszerelve, 4 vagy 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel igénytől függően. Ez a hardver akadásmentes játékot és hatékony multitaskingot biztosít. Valamint lesz egy WiFi only és egy LTE modell is.

Kamerából is egészen jók kerültek bele, 8 MP-es hátsó és előlapi kamera található rajta, melyek tökéletesek fotózásra vagy akár egy videómeetingen való részvételre.

A 7040 mAh-s akkumulátor egész napos üzemidőt biztosít, így nem kell attól tartani, hogy hirtelen lemerül, és hogy mindig konnektor közelében tartózkodjunk. Ha pontosak akarunk lenni, az akksi 10 óra videólejátszást bír ki.

A Lenovo Tab M11 nevéből adódóan is 11″ méretű, 1920×1200 pixel felbontású IPS LCD kijelzővel rendelkezik, amely élénk színeket és széles betekintési szögeket biztosít. A 90 Hz-es képfrissítési sebesség révén a kijelző sima görgetést és akadozásmentes megjelenítést biztosít. A Dolby Vision HDR támogatásnak köszönhetően a filmek lenyűgöző képminőségben élvezhetők, legyen az akár Youtube, Netflix vagy csak egy a kamerákkal rögzített videó. A táblagép kijelzője TÜV Rheinland alacsony kékfény-kibocsátási tanúsítvánnyal is rendelkezik, így hosszabb ideig is kényelmesen használható anélkül, hogy károsítaná a szemet, ráadásul éjszakai használat után sem leszünk álmatlanok.

A négy Dolby Atmos-hangszóró pedig magával ragadó hangzást biztosít filmek, játékok és zenehallgatás közben, így fejhallgató nélkül is mesés audio élményben lehet részünk.

Felhasználási területek

A Lenovo Tab M11 ideális mindennapi feladatokhoz, például böngészéshez, e-mailezéshez, közösségi média használatához és játékokhoz is egyaránt. Filmeket is nagyszerű nézni a hatalmas kijelzőn. Nagyszerűen használható jegyzetelésre, online tanuláshoz és e-könyvek olvasására is. A szülői felügyelet segítségével pedig felügyelhető a gyerekek tevékenysége a táblagépen.

Összegzés

A Lenovo Tab M11 kiváló ár-érték arányt kínáló táblagép, amely tökéletes azoknak a felhasználóknak, akik egy megbízható és sokoldalú eszközt keresnek. A táblagép elegáns dizájnnal, jó hardverrel és hosszú akkumulátor-üzemidővel rendelkezik. A Lenovo Tab M11-et diákoknak, alkalmi felhasználóknak és családoknak is ajánljuk.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.