Legjobb sport és verekedős játékok | Bunyó karácsonyig?

„Itt a jó idő, ki lehet mozdulni” – tartja a mondás. „Minden időben lehet sportolni” – mondják ezt a sport addiktok. „Ez tök igaz” – vágja rá a gamer és már be is izzította a konzolját/gépét. A mai cikkünkben összeszedtük, mivel érdemes „sportolni”, ha kint már túl meleg van!

A labda vonzásában

Személyes kedvencem a labdarúgás, aminek élvezetét évről-évre biztosítja – nem, nem a magyar bajnokság – hanem a FIFA-sorozat aktuális darabja. Ugyan a Pro Evolution Soccer minden évben megpróbálja felülmúlni a 25 éves múlttal rendelkező FIFA-t, a kasszáknál a legtöbbször alulmaradt. A FIFA-nak hihetetlen erős rajongói tábora van, amit főleg az Ultimate Team okozta izgalmak tartják fent, valamint a széles licensz-paletta, a sztori mód, valamint a további szóló kampányok. Az idei kiadáshoz május 29-én jelenik meg a foci VB kiegészítés, amiről már egy korábbi cikkben írtunk.

Akit a parkett jobban vonz, az próbálkozhat a kosárlabdával is, ahol az EA Sports ezúttal vesztes félként jön le a pályáról a 2K Games aktuális kosaras címeivel szemben. Az NBA 2K18 idén egy speciális közösségi térrel igyekezett megfogni a játékosokat, valamint ennél is elérhető a FIFA-hoz hasonló gyűjtögetős kártyajátékokat idéző MyTeam mód is.  A klasszikus termekben még maradt a parkettás borítás, de a nagyok már speciális termekben játszanak a kézilabda bajnokok ligájában és az elit ligákban. A Handball 17-ben sajnos magyar bajnokság nincs, de a további nagy ligák, mint a német, vagy a francia már elérhetőek…a Karabatic tesókkal alázni azért nem rossz! Érdemes még megemlíteni a Rugby 18-at is, azok számára, akik szerint a labda inkább tojás alakú és szereti az igazán kemény sportokat. Szűkebb piac vagyunk ugyan ennek a sportnak, de érdemes akár a játékon keresztül is ismerkedni vele, hiszen rendkívül izgalmas összecsapásokat hozhat a tojáslabda pattogása.

Havas Jon mégis tud valamit?

A No Man’s Sky-hoz és a Sea of Thives-hoz hasonló cipőben járt a Steep a megjelenésekor. Ugyan egy rendkívül nagy bejárható területet kínált, tartalommal alig tudták megtölteni a készítők. Aztán telt-múlt az idő és egyre nagyobb rajongói bázisa lett a játéknak, valamint az Ubisoft, kihasználva a téli olimpia lehetőségét, lecsapott a licenszre és egy komplett kiegészítőt „áldozott rá” a legnagyobb télisport eseményre. A hivatalos versenyek és versenypályák mellett ott van az alapjáték adta szabadság, a többféle sportág és a lankákon való száguldás izgalma, amit az extrémsportok körítésével egyre szebben megtöltenek a készítők.

Amit viszont John Snow sem tudhatott az az, hogy milyen őrült futóverseny érkezik a japán popkultúra poliplábas világa felől. A „runner” játékok sokszor elborult dizájnnal érkeznek, hogy az egyszerű játékmenetet feldobják és a Nippon Maraton sem sáfárkodott a „mindfuck” megoldásokkal. Az egészet megdobták a „rag doll”, avagy rongybaba effektus használatával, amitől versenyzőink eszeveszett hajszája látványos pofára esésekkel lehet tarkább…például egy embernagyságú hamburger kellős közepén.

Üsd, vágd, nem anyád

A bunyós játékokat én bőven a sport kategóriába sorolom. Ott van a boksz, muay thai, judo és még sok egyéb sportág, ahol a másik legyőzésére a legjobb módszer, ha valamelyik testrészét megütjük/rúgjuk/földhöz vágjuk. Min változtat az a tényező, hogy fiktív karakterekkel tesszük meg mindezt? A Street Fighter ikonikus karakterei, a Marvel méltán népszerű hősei és a DC univerzum felejthetetlen alakjaival is péppé verhetjük egymást (mennyivel jobb egy digitális avatarral, közvetve elgyepálni a legjobb haverunkat, mint például egy serpenyővel). A Street Fighter mellett egy másik klasszikus, a Tekken 7 is komoly múltra tekint vissza, olyan karakterekkel, mint Kazuya, Jin, vagy Hwoarang. Nagy kedvencek, változatos mozgáskultúrával és rengeteg izgalmas összecsapással.

A lehetőség tehát a tiétek, van hol „mozogni”, nektek csak meg kell találnotok a számotokra megfelelőt!

Comments

Rólunk Katona-Kis András