Legjobb Intel Core i7 laptopok [2021]

A legjobb Intel i7 laptop

Az egyik legjobb Intel i7 laptop a piacon jelenleg az ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 masina, ami meglepően néz ki, de villám gyors! Már első ránézésre feltűnik, hogy nem egy átlagos laptopról van szó, és a hardveréről még nem is beszéltünk! Az Intel® Core™ i7-10870H processzor elég bika, főleg ha a 16M cache és maximálisan 5GHz-es sebessége is kiderül. Memóriából nincs hiány, hiszen 16GB DDR4 2933MHz sebességű duruzsol benne, tárhelyül 1TB M.2 SSD-t kapunk és kapaszkodjatok, mert a videokártya egy GeForce RTX 3070 8GB GDDR6 memóriával! Ebből is látszik, hogy ez a laptop akár grafikus munkára, akár játékra is tökéletesen kiváló, 15,6″ kijelzője UHD (3840×2160) felbontású fényes OLED, ráadásul érintőkijelző. Még egy plusz kijelzőt is kapunk a billentyűzet fölött, amelyre akár az alkalmazások paneljeit helyezhetjük ki, vagy játék közben a streamelő program vagy a Discord is ide helyezhető. Ez a másodlagos kijelző a ScreenPad nevet kapta, 14″ 3840×1100 felbontással büszkélkedhet, érintőképernyős és stylus támogatása is van. ASUS-hoz híven 3 év garanciát vállalnak rá. Mondtam, hogy eldobod az agyad!

Legolcsóbb Intel Core i7 laptop

A legolcsóbb Intel Core i7 laptop nem más, mint a Lenovo V15-IIL (82C500GDVH), ami Intel® Core™ i7-1065G7 processzorral lett felvértezve, melyben 8M cache található, és maximálisan 3,9GHz sebességre képes. 8GB DDR4 2666MHz sebességű memória található benne. Tárhelynek 256GB M.2 SSD-t kapott. 15,6″ FullHD (1920×1080) felbontású matt LCD. Grafikus vezérlője pedig Intel Iris Graphics. Irodába, otthonra egyaránt kiváló munkavégzésre, netezésre és multimédia fogyasztásra is.

ASUS i7 laptopok

Az ASUS sokak által kedvelt, minőségi és trendi márka, legyen szó laptopról, tabletről, videokártyáról vagy egyéb hardverekről. Nézzük milyen szériákat is készít a notebook piacra:

Acer i7 laptopok

Az ACER mindig ott volt az élvonalban, ha notebookról volt szó, így mindenképpen számításba kell venni ezt a márkát notebook vásárlás esetén. Íme az általa forgalmazott laptop sorozatok:

  • ACER Aspire – ha otthoni felhasználásra vásárolsz, ezzel nem lőhetsz mellé.
  • ACER Swift sorozat – komoly üzleti notebookok az özleti szférába pozícionálva.
  • ACER Nitro sorozat – az ACER is gyárt játékra notebookokat, ezeket ebben a szériában találod.
  • ACER Predator sorozat – az átlag gamerektől egy szinttel feljebb a profik, nekik külön gyártanak laptopot.

Dell i7 laptopok

A Dell is remek notebookokat gyárt. Megbízhatóságuk kiemelkedő, használói szinte minden esetben elégedettek. Nézzük mit kínál i7 processzorral.

HP i7 laptopok

A HP nagy öregnek számít a piacon, kellő tapasztalattal és hírnévvel rendelkezik. Habár elsőre talán nyomtató jut róluk eszünkbe, rengeteg mást is gyártanak informatikai területen. Lássuk az i7 processzorral szerelt notebook sorozataikat:

  • HP Business sorozat – az üzleti életbe, komoly üzletembereknek szánt széria.
  • HP EliteBook sorozat – vezetőknek, vezérigazgatóknak szánt komoly business laptopok láthatók itt.
  • HP Home sorozat – otthonra, általános munkavégzésre kiváló választás az összes itt szereplő notebook.
  • HP Omen sorozat – a gamerekről emlékezik meg és komoly masinákat ad a kezükbe.
  • HP Pavilion sorozat – letisztult dizájnnal a komoly embereket célozza.
  • HP ProBook sorozat – a 13,3″ – 14″ méretű apróbb laptopok kerültek ide profi felhasználóknak.
  • HP Spectre sorozat – érintőképernyős, 2 az 1-ben laptopok, melyek tabletté hajthatók.
  • HP ZBook sorozat – tagjait nagy teljesítményűre és komoly munkavégzésre tervezték.

Lenovo i7 laptopok

A Lenovo mindig is “A céges laptopot” jelentette. A rendszergazdák bizadalma általában erre a márkára korlátozódik, hiszen igényes, megbízható és roppant jól működő laptopokat gyártanak.

MSI i7 laptopok

Az MSI notebookok szerves részét képezik a laptop piacnak, valahogy mégis inkább videokártya jut az emberek eszébe erről a márkától. Lássuk milyen szériával rukkoltak elő.

  • MSI G sorozat – a játékosoknak szánt gépszörnyek találhatók itt a GF és GS alcsoportokban.

i7 notebookok részletre

A notebook.hu webáruházában rengeteg Intel Core i7 processzorral ellátott notebook lelhető fel, amelyeket akár részletre is megvásárolhatsz, de ha igazán jót akarsz, a 0% THM akciók egyikét kapd el, és akkor 10 egyenlő részletben kell kifizetni a teljes vételárat!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.