Kezdőlap / Egyéb / Kriptovaluta bányászok vs. gamerek |Harc a videókártyákért

Kriptovaluta bányászok vs. gamerek |Harc a videókártyákért

A csapból is a Bitcoin folyik már egy ideje, de miért vannak kiakadva a gamerek, mi köze a videókártya piachoz, egyáltalán mi is ez az egész?

A gamerek haragja a kriptovaluta bányászat irányában érthető. A komolyabb videókártyák ára az egekben, már ha lehet egyáltalán kapni. Bizony, szinte kapni sem lehet. Ennek az oka pedig a kriptovaluta bányászat.

A kriptovaluták ősatyja a Bitcoin 2020. decemberének közepétől drámai emelkedésbe kezdett, és meg sem állt 2021. január 8-án tapasztalt világcsúcsig, ami miatt ismét többen rákattantak a kriptovalutákra, hiszen a Bitcoin mozgása szokás szerint a többi altcoin (a többi kriptovaluta) árát is magával húzza. Emiatt neki estek sokan a kriptovaluta bányászatnak, hiszen egyre többet ér a kibányászott mennyiség. Kriptovalutát pedig GPU-val bányásznak.

Akkor most bányásszunk kriptovalutát?

Sokan úgy gondolták igen, így felvásárolták a videókártyákat. Na, de megéri? Jelenleg igen, hosszútávon igen, de egy géppel nem. Az igazi bányászok úgynevezett RIG-ekkel bányásznak, amik lényegében olyan “számítógépek”, melyek egyszerre akár egy tucat vagy még több videókártyával dolgoznak.

Mihez kellenek a videókártyák?

A kriptovaluta tranzakciók végbemeneteléhez szükséges számítási feladatokat végzik, amelyért cserébe a bányászok kriptovalutát kapnak a tranzakciós költségekből, miközben új bitcoint hoznak létre és persze az is az övék. Lényegében nagyon röviden, tömören ennyi. Ezzel építgetik a blokkláncot, és intézik az utalásokat decentralizált módon, hiszen a Bitcoin senkié és mindenkié.

A gamerek pedig szitkozódnak, mert nem tudják megvenni álmaik videókártyáját, hiszen a piacon hiány van, a kereslet nagy, és ennek megfelelően az árak is az egekben vannak. Ez a magyarázat a magas VGA árakra.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Xiaomi Poco X3 NFC teszt

Xiaomi Poco X3 NFC teszt – a középkategória királya

A Xiaomi portfóliójában a POCO X3 NFC a jelenlegi piac talán egyik legjobb ár/érték arányú …