Kezdőlap / Tudomány / Jöhet a hajlítható mobilok kora?

Jöhet a hajlítható mobilok kora?

Egy-két évvel ezelőtt jelentek meg az első cikkek arról, hogy a Samsung egy csuklópánthoz hasonló, hajlítható testtel rendelkező okostelefonnal készül felmosni a padlót a mobilpiaccal. Azóta ugyan röppentek fel pletykák a témát illetően, de nemrég kezdtek el újra erősödni a hangok… viszont nem a Samsung háza táján.

A Galaxy X és Galaxy F-néven emlegetett koncepciókkal a Samsung sok szemöldököt tudott felvonni, de a jelenleg háttérben folyó fejlesztést beárnyékolhatja a Huawei. A távol-keleten nem aprózzák el a dolgokat, már 2019 első felében bemutatnák a mobilt, ami a BOE hajlítható kijelzőjével érkezne meg.

Igen, ez itt egy kijelző.

Az viszont biztos, hogy nem a nagy tömegekre megy majd a Huawei, hanem az elsőség okozta méretes hírverésre. A Nikkei szerint csak 20-30.000 darabot készülnek majd gyártani belőle, lévén az itt használt technológia előállítása nem olcsó mulatság. A BOE számára remek reklám lehet az első „hajlékony telefon elkészítéséért folyó verseny, hiszen szeretnének az Apple kijelző beszállítójává válni…és valljuk be, ettől jobb ajánlólevél nem kell.

Pár adat az egyik kijelzőről, amit a BOE bemutatott: a képernyő egy 6.2 colos WQHD felbontású (1440×3008 pixeles), flexibilis AMOLED panel volt, 538 ppi-s pixelsűrűséggel és 0.7 milliméteres kerettel. Ezt építették bele egy olyan tabletbe, aminek a váza egy notebooknak megfelelően volt hajlítható…viszont a kijelző a külső oldalon volt. Érdemesebb ezt működés közben látni, jöjjön is róla a videó:

A hajlítható kijelzők igazi forradalmat indíthatnak el, az amúgy is rohamtempóban fejlődő digitális technológiában. A telefonok mellett a tabletek és okosórák is nagyban átalakulhatnak, de a televíziózás és a szórakoztatóipar is új generációba léphez. Ti várjátok már az első hajlítható telefonokat?

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

Legyen szuperlátásod a „bionikus” lencsével!

Lassan a legmodernebb technológiák segítségével elérkezünk abba a korszakba, hogy a sci-fikben látott eszközök már …