iPhone 15 bemutató szeptember 12-én!

A különböző szivárogtatásoknak köszönhetően újra idő előtt napvilágot látott, hogy mikor fogják a következő generációs iPhone szériát bemutatni. Az iPhone 15 különféle variációnak leleplező dátuma szeptember 12, így az Apple fanok tűkön ülve várhatják, hogy mivel rukkol elő a cupertinoi cégóriás.

Maga az esemény a cég cupertinoi székelyén lesz tartva, az iPhone 15 modellek termékbemutatója pedig a Wunderlust nevet fogja viselni, így mindannyian ezután a csoda után vágyakozunk majd, főleg ha valami újjal is előrukkol végre az Apple. Ideje lenne például egy hajlítható kijelzőnek, amiből a Samsung már az 5. szériáját jelenteti meg, tehát az iPhone 11 óta piacon vannak ezen futurisztikusnak már szinte nem is mondható, napjainkban inkább már megszokott Fold és Flip készülékeivel.

Az Apple iPhone 15 széria modelljeit viszont titok övezi továbbra is. Állítólag lesz egy kis átrendeződés, de ez továbbra is csak pletyka, amely szerint szakítanak a Minivel és egy jóval drágább Ultra modell jön be a képbe. Biztos hogy szívünkhöz kapunk majd az árától, ami 2,5x nettó minimálbér, tehát 700.000 Ft körül lesz.

De ha már összeugrasztják az újságírókat, biztos nem fog elmaradni az Apple Watch Series 9 bemutatója sem, így izgatottan nézünk elébe szeptember 12-nek, jegyezze fel mindenki a naptárába, hiszen az Apple Youtube csatornáján várhatóan élőben fogják közvetíteni az egészet.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.