Kezdőlap / Cikkek / Így válaszd ki a pénztárcádhoz mérten az új gépedet I. Új tanév, új gép

Így válaszd ki a pénztárcádhoz mérten az új gépedet I. Új tanév, új gép

Elkezdődött az új tanév az egyetemen, az iskolákban, de a munkahelyeken is újra beindul az élet a hosszú nyár után, amikor mindenki az irodák helyett a tengerpartot, a tópartot választotta. Sokan az új időszakkal új számítógép beszerzését is tervezik. A választás előtt azonban érdemes átgondolni néhány szempontot. Tehát mi alapján dönts?

A keret

A rendelkezésre álló pénz sokat nyom a latba a gépválasztáskor, de természetesen akkor jársz a legjobban, ha megtalálod a legjobb ár-érték arányú gépet. Természetesen mindenki számára más szempontok a fontosak. Ha minden nap magaddal hordod a gépet, akkor nagyon fontos, hogy az könnyű legyen. Ha csak otthon pötyögsz rajta, akkor teljesen mindegy, mennyire nagy vagy nehéz.

Szóval nézzük csak meg, mi számíthat a döntéskor!

A súly és az aksi strapabírása

Ahogy már példálóztunk ezzel, ha mindig magaddal hordod majd a géped, akkor nagyon fontos szempont, hogy könnyű legyen, emellett pedig az is, hogy az akkumulátor sokáig bírja a bevetést, hiszen nem mindig áll majd rendelkezésedre konnektor.

Mit szólsz egy ultrabookhoz, amely könnyű, csendes és amelyet sokáig használhatsz töltés nélkül?

Méret és képernyőfelbontás

Ha elsősorban tanulásra, munkára használod a géped, akkor nincs sok értelme hiper-szuper felbontású modellt választanod. Ha filmeket néznél a laptopon, az már más tészta.

Ha egyetemista vagy, akkor minden bizonnyal az átlagos felbontású, könnyű, minél kisebb gépek ideálisak számodra.

Próbálj meg úgy választani, hogy minden „extrát” tudj kihasználni. Így például, ha a kiváló felbontás plusz költséggel jár, azt alaposan használd ki!

 

Gépvásárlás előtt állsz? Egy kis segítségre van szükséged? Esetleg már megvan, mit szeretnél, de nem tudod, hol juthatnál hozzá? Fordulj hozzánk bizalommal! A notebook.hu készséggel áll rendelkezésedre.

Comments

Kapcsolat Katona-Kis András

Talán ez is érdekel

Legjobb üzleti laptop ajánlatok [2021 május]

Sokan, sok üzleti notebook ajánlattal bombázhatnak most, de te ne vessz el közöttük!Leszűkítettük neked a …