Kezdőlap / Cikkek / Így válassz okosan pendrive-ot!

Így válassz okosan pendrive-ot!

Ott állsz az üzletben a pen drive-os polc előtt, vagy épp egy online áruház kínálatát nézegeted, de nem jutsz dűlőre, hogy melyiket válaszd? Mutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni a legnépszerűbb adathordozó kiválasztásakor.

Beszerzési hely

Mindenképp hivatalos forrásból vásárolj, hiszen a sarki piacon, vagy a gyerekeid haverjaitól vásárolt darab nem lesz igazán megbízható. Hidd el, nem minden az ár.

Könnyen előfordulhat, hogy particionálás után a 16 GB-ból 4 GB lesz, vagy hogy a flash memória instabilitása miatt írási, olvasási, formázási problémák, random fájlrendszer összeomlások fordulnak elő. Ne kockáztass.

A méret a lényeg

A 4GB-os modellek ege már kezd leáldozni, a legnépszerűbb típusúak a következők: 8, 16, 32, és 64 GB méretű. Nem ritkák a 128 vagy 256 gigabájtos modellek sem. Ha ettől fentebb szeretnél nyújtózkodni, akkor egy hordozható tárhelyre lesz szükséged.

Aszerint válassz, hogy mit, és mennyit szeretnél rajta tárolni. A fotóknak, dokumentumoknak nem kell sok hely, de a filmek, videók, főleg, ha FULL HD, vagy Blu-Ray változatúak, már igénylik a sok helyet. A játékok is szeretnek szétterpeszkedni.

Tipp: a fizikai méret is számít. Vásárlás előtt érdemes megnézni az USB bemenetes tévé csatlakozója körüli helyet, mert egy nagyobb pendrive-nak könnyen szűkös lehet.

Apropó, csatlakozás. A mai microUSB végződésű modellek már simán csatlakoztathatóak okostelefonhoz, tablethez.

A márka is számít

A noname márkáktól ne várj sokat, de a nevesebb gyártók termékeiben megbízhatsz. A legnépszerűbbek: Kingston, Adata, Verbatim, Hama, HyperX, Sandisk.

Ha nem ismered ezeket a márkákat, akkor jó szolgálatot tehet egy árösszehasonlító oldal, esetleg a vevői vélemények és értékelések rész alapos átböngészése.

Élvezd a sebességet

Ha a leggyorsabb adatátvitelű modellre vágysz, akkor az USB 2.0 szabványút ajánljuk. Az USB 2.0 csatlakozók már ritkák, mint a fehér holló.

Az USB 3.0 sebesség-maximuma másodpercenként 625 megabájt. A jövő egyértelműen az USB 3.1 szabványé, mely megduplázza elődje sebességét.

Biztonságos is lehet

Ha félted a bizalmas adataidat, akkor válassz olyan modellt, mely csak az általad választott jelszó beírása után nyitja meg az eszköz tartalmát.

Akadnak persze még cifrább extrával ellátott modellek is, mint például a Kingston DataTraveler Locker+ modelljei, amelyeken beállíthatjuk, hogy amit rámásolunk, azt automatikusan szinkronizálja egy felhős tárhellyel is, így duplán biztonságba helyezve az adatokat.

Itt találod a notebook.hu megbízható pendrive kínálatát.

Comments

Kapcsolat Papp Alexandra

Talán ez is érdekel

MSI Prestige 15 | Fiatalokra tervezett erőmű

Az MSI a fiatalokat próbálja megszólítani legújabb notebook csodájukkal, az MSI Prestige 15-tel, legyen szó …