Így válassz gépet iskolai használatra: strapabírás és aksi

Ahogy előző bejegyzésünkben is volt róla szó: közeleg az újabb tanév és éppen itt az ideje, hogy legalább gondolataidat összeszedd és átgondold, milyen gépre van szükséged.
Már tisztáztuk, hogy mennyire fontos, hogy a gép ne nyomjon sokat. A könnyű gépeket könnyebben magaddal viszed bárhová, a kisebb méret is ehhez járul hozzá.
Lássuk, mit érdemes még figyelembe venned a választás során!

Minél strapabíróbb, annál jobb. Ezt ne úgy vedd, hogy prémium minőségű anyagokból kell készülnie (tudom, tudom, az ultrabookok drágák), de ha már műanyagból készül a géped, az legyen jobb minőségű.

Ellenkező esetben sok bosszúság érhet. Gondolj csak bele! Ha minden nap csak egy kis ütést kap, az idő múlásával számos sérülés gyűlik össze rajta és amennyiben a műanyag minősége gyenge, ez jobban meglátszik.

Szintén fontos figyelembe venned, hogy az iskolában használt géped mennyi ideig bírja töltés nélkül. Nem mindig lesz kéznél konnektor, így olyan modellt válassz, mely legalább 5 órán keresztül bírja a bevetést. Ma már nagyon sok laptop, még az olcsóbb kategóriába tartozók is, kb. 5 órán keresztül bírják, így nincs kifogás.
Extra tanács: a touchpad minőségének is szentelj figyelmet! Ahogy korábban is volt róla szó, néha hely szűkében leszel, így nem vagy csak nehézkesen tudod használni az egeret. Ha a touchpad nem jó minőségű, akkor jelentősen lelassulsz a munkában.

Sokan a touchpadnak nem tulajdonítanak nagy jelentőséget, megveszik a gépet, majd utólag meglepődnek.
Összefoglalva tehát: súly, méret, strapabírás és aksi. Erre a négy szempontra kell figyelni, mielőtt kiválasztanád iskolai laptopodat.
Ugyanakkor használattól függően más és más hardverre lehet szükséged. Gondolj csak bele: nem mindegy, hogy grafikusnak készülsz és tervezésre is használod a gépet, hanem egyszerűen csak a szövegszerkesztőt és az internetet használod.

Sorozatunk további részei:

Így válassz gépet iskolai használatra: súly és méret

Comments

Rólunk Katona-Kis András